АКТУАЛНО

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

Интелигентността на човечеството тръгна надолу. Защо?


Поумняваме или оглупяваме? Доскоро учените бяха единодушни - средно човечеството става все по-умно - със стабилните темпове на железен закон.

   

В Германия се поумориха от агентката Меркел


Меркел до голяма степен избягваше атаките на Социалдемократическата партия (СДП) преди изборите. Съперникът ѝ иска да я принуди да се върне обратно на ринга.

   

Пътя на мирния атом в Китай


Ядрената енергетика винаги е била обект на ожесточени обществени, политически, икономически и екологични дебати. През последните десетилетия атомните реактори станаха по-модерни, по-ефикасни, по-безопасни и по-рентабилни.

   

Бивш по всичко разкрива мръсни милицинесрки тайни!


•  Бивш съратник на Борисов!
•  Бивш дългогодишен арестант!
•  Бивша мутра!
•   Алексей Петров е бивш "експерт" по корпоративна сигурност и антитероризъми и има дългогодишен опит в силите за сигурност и антитероризъм, а след това и като съветник в ДАНС.

   

Защо се сбиха племената в Персийския залив!?


Една патка, чието название на латински звучи малко като срамна болест, ще се окаже в центъра на низ от драматични събития, които ескалираха до най-голямата криза в отношенията между арабските страни. Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства, Бахрейн и военновременните правителства на Либия и Йемен скъсаха отношенията си с Катар и наложиха ембарго по суша, въздух и море. Безпрецедентен вътрешноарабски погром, който идва точно в деня, в който се навършват 50 г. от началото на Шестдневната война през 1967 г., когато общоарабските сили претърпяха тотален провал. Невероятна ирония на съдбата, каквато не би могла да бъде открита и в най-великите трагикомедии на световната литературна класика.

   

Защо Нетаняху зачести при Путин?


Срещите на държавни глави е сравнително рядко явление. Добре е, ако това се случва поне веднъж на няколко години. Но израелският премиер Бенямин Нетаняху за втори път в продължение на година се среща с руския президент Владимир Путин. От какво е предизвикана тази необходимост?

   

Иран и Турция възстановяват ролята си на регионални стожери


Въпреки противоположните си позиции спрямо кризите в региона, двете страни имат и общи цели, които ги събират

   

Как да разпознаем ТЕРОРИСТ!


•  ЖИВОТОСПАСЯВАЩА ИНФОРМАЦИЯ! Част 1.
•  „Тероризъм” идва от терор и страх, а кой е поръчителят и каква е крайната му цел?!

   

Защо санкциите срещу Русия не проработиха?


По улиците на Москва всичко изглежда така, както преди първия пакет от санкции против Русия, които бяха наложени във връзка с действията на Москва в Крим и в Украйна: в магазините няма никакъв дефицит на стоки, а цените в ресторантите дори станаха по-ниски, отколкото преди въвеждането на санкциите.

   

Архивите говорят: КАК УКРАЙНА АНЕКСИРА КРИМ СЛЕД РАЗПАДА НА СССР!


След отстъплението на Тръмп и думите на Белия дом, че Русия  трябва да върне Крим на Украйна, руското Външно министерство реагира:  „Наши територии не връщаме. Крим е територия на Русия и всякакви  разговори за отчуждаването му са атака срещу нейната цялост“.

   

Как Русия защитава своя Далечен Изток в разгара на корейската криза


На фона на растящото напрежение на корейския полуостров, системата за ПВО на Русия е приведена в повишена степен на бойна готовност, а редица медии съобщават, че към границата със Северна Корея се прехвърля техника. Ще участва ли Русия в корейския конфликт?

   

Америка заплашва и обявява войни на цял свят!


В петък вечерта на 28 юли, американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще подпише закона за увеличаване на икономическите санкции (приет в Сената с 98 гласа „за” срещу 2 гласа „против” и в Камарата на представителите с 419 гласа „за” срещу 3 гласа „против”) срещу всеки бизнес, който „съзнателно предоставя стоки или услуги, свързани със строителството, модернизацията или ремонта на руските тръбопроводи за износ на енергия”.

   

Сегашното управление е един токсичен коктейл от нагли егоманиаци, които убиват българската демокрация


•  Тази власт има намерение да усвоява пари, а не да изпълнява обещания.
•  В България журналистиката на умните и красивите, журналистиката на зализаната олигархия е същото чудовище, но с други характеристики.

   

Завихря се нова студена война!

•  Завихря се нова студена война като третата фаза на новата война!

•  Щатите стъпка по стъпка разпалват нова световна война!
•  Руското министерство на външните работи обяви, че въвежда контрамерки в отговор на новия пакет от санкции на САЩ, в които влиза искане за ограничение на американския дипломатически персонал в Москва.

   

Държавата се тресе а Борисов останалите мушмороци се изпокриха!


НДК има символен характер на изострящата се война за пренаписане на историята

   

Как функционира "Ръката на мъртвеца"


Главната причина, по която се отлага Третата световна война, е фактът, че Русия има система, която позволява да се нанесе ответен ядрен удар, даже в случай на пълно унищожение на командните пунктове и линията за връзка на Ракетните войски със стратегическо предназначение. Името ѝ е "Периметър", а в САЩ я наричат "Мъртвата ръка" (Dead Hand). Представяме идеята на тази хитроумна система.

   

На кривите гербаджии и космоса им е виновен


Очаквах да ми бъдат прехвърлени всички грехове по скандала "НКД", но действителността многократно надмина очакванията ми.

   

И Израел отсвири Сорос: Той води подривна дейност срещу правителството и финансира клеветнически организации


Външното министерство на Израел разпространи днес изявление, осъждащо американския милиардер Джордж Сорос

   

Разпада ли се Западът?


Когато президентският Еър форс 1 рулираше по пистата на военновъздушната база Сигонела в Сицилия, за да превози президента Доналд Тръмп, Атлантическият океан бе станал значително по-широк, отколкото когато летеше към Рияд.

   

Пентагона в истеричен шок от руската военна и дипломатическа офанзива!


Амбициите на Кремъл в Близкия изток се разпростират далеч извън Сирия, се стресираха американски политици.

   

More Articles...

Page 1 of 15