АКТУАЛНО

Вестник ЗОРА - Интересните новини на едно място!


 

"Готови сме да се върнем в Ирак"


Русия е готова за пълномащабно завръщане в Ирак и съвместна работа с Багдад за гарантиране на сигурността на общите компании в региона.

   

Талибаните си искат Руснаците!


•  Талибаните не искат лигавите "Рамбовци"!
•  Участието на бившия афганистански президент Хамид Карзай в заседанието на Валдайския клуб в Сочи, редом до Владимир Путин, говори за нова динамика в азиатската страна.

   

30 милиарда за ината на агентката от ЩАЗИ


С въвеждането на санкциите експортът на ЕС в Русия е намалял с 30 млрд. евро. Най-пострадала е Германия. А Москва? Икономически Москва е толкова добре, колкото никога не е била.

   

Америка заплашва и обявява войни на цял свят!


В петък вечерта на 28 юли, американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще подпише закона за увеличаване на икономическите санкции (приет в Сената с 98 гласа „за” срещу 2 гласа „против” и в Камарата на представителите с 419 гласа „за” срещу 3 гласа „против”) срещу всеки бизнес, който „съзнателно предоставя стоки или услуги, свързани със строителството, модернизацията или ремонта на руските тръбопроводи за износ на енергия”.

   

Шок и ужас на запад!

•  Западни медии: Импулсните оръжия на Путин могат да унищожат градове и армии

   

Завихря се нова студена война!

•  Завихря се нова студена война като третата фаза на новата война!

•  Щатите стъпка по стъпка разпалват нова световна война!
•  Руското министерство на външните работи обяви, че въвежда контрамерки в отговор на новия пакет от санкции на САЩ, в които влиза искане за ограничение на американския дипломатически персонал в Москва.

   

Рухани: "Тръмп не може да анулира договора"!


Рухани заяви, че САЩ нямат шанс да анулират сами сделката

   

Империята ("ШАЙКАТА") отвръща на удара!


•  Прилъстен и изоставен!
•  Антон Тодоров беше ползван като удобно мюре за ГЕРБ

   

Иска ли наистина Вашингтон война???


Искат ли либералните демократи война с Русия?

   

Интелигентността на човечеството тръгна надолу. Защо?


Поумняваме или оглупяваме? Доскоро учените бяха единодушни - средно човечеството става все по-умно - със стабилните темпове на железен закон.

   

В Германия се поумориха от агентката Меркел


Меркел до голяма степен избягваше атаките на Социалдемократическата партия (СДП) преди изборите. Съперникът ѝ иска да я принуди да се върне обратно на ринга.

   

Пътя на мирния атом в Китай


Ядрената енергетика винаги е била обект на ожесточени обществени, политически, икономически и екологични дебати. През последните десетилетия атомните реактори станаха по-модерни, по-ефикасни, по-безопасни и по-рентабилни.

   

Бивш по всичко разкрива мръсни милицинесрки тайни!


•  Бивш съратник на Борисов!
•  Бивш дългогодишен арестант!
•  Бивша мутра!
•   Алексей Петров е бивш "експерт" по корпоративна сигурност и антитероризъми и има дългогодишен опит в силите за сигурност и антитероризъм, а след това и като съветник в ДАНС.

   

Защо се сбиха племената в Персийския залив!?


Една патка, чието название на латински звучи малко като срамна болест, ще се окаже в центъра на низ от драматични събития, които ескалираха до най-голямата криза в отношенията между арабските страни. Саудитска Арабия, Египет, Обединените арабски емирства, Бахрейн и военновременните правителства на Либия и Йемен скъсаха отношенията си с Катар и наложиха ембарго по суша, въздух и море. Безпрецедентен вътрешноарабски погром, който идва точно в деня, в който се навършват 50 г. от началото на Шестдневната война през 1967 г., когато общоарабските сили претърпяха тотален провал. Невероятна ирония на съдбата, каквато не би могла да бъде открита и в най-великите трагикомедии на световната литературна класика.

   

Защо Нетаняху зачести при Путин?


Срещите на държавни глави е сравнително рядко явление. Добре е, ако това се случва поне веднъж на няколко години. Но израелският премиер Бенямин Нетаняху за втори път в продължение на година се среща с руския президент Владимир Путин. От какво е предизвикана тази необходимост?

   

Иран и Турция възстановяват ролята си на регионални стожери


Въпреки противоположните си позиции спрямо кризите в региона, двете страни имат и общи цели, които ги събират

   

Как да разпознаем ТЕРОРИСТ!


•  ЖИВОТОСПАСЯВАЩА ИНФОРМАЦИЯ! Част 1.
•  „Тероризъм” идва от терор и страх, а кой е поръчителят и каква е крайната му цел?!

   

Защо санкциите срещу Русия не проработиха?


По улиците на Москва всичко изглежда така, както преди първия пакет от санкции против Русия, които бяха наложени във връзка с действията на Москва в Крим и в Украйна: в магазините няма никакъв дефицит на стоки, а цените в ресторантите дори станаха по-ниски, отколкото преди въвеждането на санкциите.

   

Архивите говорят: КАК УКРАЙНА АНЕКСИРА КРИМ СЛЕД РАЗПАДА НА СССР!


След отстъплението на Тръмп и думите на Белия дом, че Русия  трябва да върне Крим на Украйна, руското Външно министерство реагира:  „Наши територии не връщаме. Крим е територия на Русия и всякакви  разговори за отчуждаването му са атака срещу нейната цялост“.

   

Как Русия защитава своя Далечен Изток в разгара на корейската криза


На фона на растящото напрежение на корейския полуостров, системата за ПВО на Русия е приведена в повишена степен на бойна готовност, а редица медии съобщават, че към границата със Северна Корея се прехвърля техника. Ще участва ли Русия в корейския конфликт?

   

More Articles...

Page 1 of 15