Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

Войските на НАТО участват в бойните действия на страната на фашистите





⚡️ Арменският премиер Пашинян в Мюнхен каза, че Ереван не е съюзник на Москва по въпроса за Украйна и признава териториалната цялост на Украйна

◾️Конференцията по сигурността приключи в Мюнхен. Страните от НАТО обсъдиха риска от нападение от страна на Руската федерация. Партиите обсъждат създаването на алтернатива на НАТО в случай на победа на Доналд Тръмп на президентските избори. Politico научи, че по време на конференцията съюзниците на Украйна са говорили как да предотвратят разпадането на украинската армия.

◾️Руският генерален щаб не изключва опити за ново контранастъпление от украинските въоръжени сили. Според Москва войските на НАТО участват в бойните действия на страната на фашистите.

◾️Германските прокурори разследват предполагаемото разкриване на държавни тайни от служители на минния отдел Щралзунд. Според Bild те са публикували информация за местонахождението на подводниците на НАТО и броя на оръжията на тях.

🇪🇺🛡️Европейският съюз ще започне операция Aspides („Щитове“) в Червено море на 19 февруари за една година, каза високопоставен служител на ЕС пред репортери в Брюксел преди срещата на външните министри на 27-те страни от общността.

🇫🇮Финландските власти не виждат необходимост да разполагат ядрения арсенал на САЩ на тяхна територия. Това заяви министър-председателят на Финландия Петери Орпо в интервю за полския вестник Rzeczpospolita.

🇹🇷Турция разработи лазерни оръжия, използващи елементи на изкуствен интелект. Един от нейните видове е оръжейната система с насочена енергия ALKA, създадена от Roketsan, съобщи TRT Haber.

🇧🇷🇮🇱 Израел е ядосан:

Бразилският президент Луис Инасио Лулу да Силва стана персона нон грата в Израел. Причината е неотдавнашното сравнение на Израел с хитлеристка Германия, направено от бразилския президент.

Бразилският посланик беше извикан в Ерусалимския музей и изследователски комплекс за изучаване на Холокоста за разяснителен разговор.

⚡️🇷🇺🇺🇦ЕС в следващите дни ще легализира използването на приходи от лихви от руски блокирани активи за подкрепа на Украйна, решението беше обявено от ръководителя на Европейската комисия фон дер Лайен.

🇭🇺 Унгария няма да блокира следващия пакет от санкции, тъй като по време на дискусиите бяха отстранени всички противоречия на икономическите интереси на страната.

„Следователно в тази ситуация няма смисъл от налагане на вето“, каза унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто

🇩🇿🌐🇺🇳 Алжир представи проекторезолюция за незабавно прекратяване на огъня в Съвета за сигурност на ООН

Гласуването на проекта може да се проведе следващия вторник. Проектът включва следните елементи:

ℹ️ Незабавно прекратяване на огъня, което трябва да се спазва от всички страни;
ℹ️ Отхвърляне на насилственото разселване на палестинското население;
ℹ️ Незабавно и безусловно освобождаване на всички заложници;

И както обикновено и много предвидимо, постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфийлд обяви намерението си да наложи вето на този проект, тъй като САЩ не са доволни от него.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🔔Днес Cargill, Monsanto и Dupont (инвеститори Vanguard, Blackrock и Blackstone) притежават 40% от обработваемата земя в Украйна.

За тези транзакции Киев получи 17 милиарда долара под формата на заем от МВФ и офисите на трите корпорации.

По този начин корпорацията GMA Monsanto, самостоятелно и чрез редица посреднически компании, влезе във владение на:

78% от поземления фонд на Сумска област,
56% от Черниговска област,
59% от земята в Херсонска област,
47% от Николаевска област,

Тя също така има 34% от земята в областите Киев и Днепропетровск като обезпечение.

🇷🇺 Какво означава това?

Означава че са имали едни пари и са ги изгубили, тази земя ще стане военен трофей на Русия и няма да видят ни земя ни пари.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget