Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОСЛЕДНИ

Хусите ударили още един военен кораб на САЩ





Йеменското бунтовническо движение на хусите Ансар Аллах нанесло ракетна атака срещу кораба на ВМС на САЩ USS Lewis B. Puller в Аденския залив.

Това заяви военният представител на движението Яхя Сария, пише ТАСС.

„Йеменският флот изстреля противокорабна ракета в неделя (28 януари – бел. ТАСС) по американския кораб Lewis B. Puller, докато той беше в Аденския залив“, каза Сария по телевизионния канал Al-Masirah .

Според него корабът осигурявал логистична подкрепа на американските сили, които участват в удари срещу цели на хусите в Йемен.

Говорителят на движението каза още, че атаката срещу USS Lewis B. Puller е „част от военни усилия за защита на Йемен и подкрепа на потиснатия палестински народ“.

Хусите: Ударихме военен кораб на САЩ. ПОДРОБНОСТИ

Припомняме, че на 27 януари противокорабна ракета на хусите повреди петролен танкер в Аденския залив вчера, но няма данни за пострадали, а военен кораб на САЩ оказва помощ на пострадалия съд.

Йеменските бунтовници хуси заявиха, че военноморските им сили са атакували британския петролен танкер „Марлин Луанда“ в Аденския залив, предизвиквайки пожар на борда, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на техния говорител Яхия Сарея.

Корабът „Марлин Луанда“, плаващ под флага на Маршаловите острови, е изпратил сигнал за помощ и е докладвал за щети, съобщи в социалната мрежа „X“ Централното командване на САЩ (СЕНТКОМ). Американският ескадрен миноносец „Карни“ и други кораби от международната коалиция оказват помощ на петролния танкер, добавя СЕНТКОМ.

Хусите: Ударихме английски танкер

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget