Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИСТОРИЯ

Съветската армия влиза не по желание на ОФ, а заради споразуменията на Чърчил, Сталин и Рузвелт





Режимът в България в периода 1941-1944 е престъпен, защото е съюзник на нацистка Германия

Няма нищо срамно и страшно на 9 септември 2023-а да се изрекат тези еретични днес думи, които нито една телевизия не смее да публикува:

На 9 септември 1944 година властта в Царство България се поема не от комунистите, а от антифашисткия Отечествен фронт, който е част от Антихитлеристката коалиция, в която са СССР, САЩ и Великобритания.

Съветската армия влиза в България не по желание на Отечествения фронт, а по силата на споразуменията между Чърчил, Сталин и Рузвелт в Техеран, Крим и Москва.

От международно-правна гледна точка (по международното право на победителите във Втората световна война) режимът в България в периода 1941-1944 е престъпен, защото е съюзник на нацистка Германия, фашистка Италия и имперска Япония.

Българските партизани, ятаци и ремсисти не са престъпници, а бойци на Антихитлеристката коалиция, снабдявани с оръжия и боеприпаси по въздуха от британските и съветските ВВС. И ако някой днес ги нарича престъпници, значи престъпник е и шефът на британската военна мисия при българските партизани майор Франк Томпсън, пленен и екзекутиран от жандармерията през 1944-а.

Ако във Франция някой си позволи да слави колаборационисткия режим на маршал Петен и да охулва маките (френските партизани), той подлежи на наказателна отговорност. У нас обаче десни депутати искат да криминализират почитта към антифашизма и антифашистите.

Крайно време е управляващата десница в България да се определи на чия страна е: на страната на победилата във Втората световна война Антихитлеристка коалиция или на страната на нацистка Германия и нейните съюзници в Царство България?

Велизар Енчев

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СВЯТ

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти...

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget