Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ИСТОРИЯ

9-ти септември!





На този ден през 1944 година окончателно се слага край на участието на Царство България в Тристранния пакт – безспорно най-срамния период от новата ни история. Помните ли песничката: „Рим, Берлин и Токио, верни във борбата, скоро ще наложат нов ред на земята“ уважаеми демократи?

Реститути и приватизатори превърнаха този ден в „противоречива“ дата, която разделяла обществото, използвайки пропагандни методи и клишета нямащи нищо общо с историческата истина за тази дата. Опитите, да се представи, че в Царство България всичко си е било наред, царяли мир и демокрация, но на девети дошли лоши комунисти и сринали идилията, по никакъв начин не кореспондират с реалността и са чисто и просто жалък опит за подмяна на историята. Не уважаеми, не е било така както се опитвате да ни го представите днес, в България са действали античовешки закони, според които част от сънародниците ни от еврейски произход са били лишени от собственост, граждански права и са били задължени да ходят по улиците с пришита на връхната дреха жълта звезда, политическите убийства и репресии са били ежедневие, половин София е била в руини от бомбардировки, управлявали са самодържци, които Третият райх е държал на власт и дословно им е диктувал какво и кога да предприемат. Тъжното е, че тези небивалици са намерили днес място в учебниците на средношколците, което е част от процеса на индоктринация и насилствена дехуманизация на цели поколения!

На днешният ден преди 79 години начело на Царство България застава, ползващото се с благословията на съюзниците победители във Втората световна война, правителство на Отечествения фронт с министър-председател Кимон Георгиев. Същото сваля от власт 62-рото правителство на Константин Муравиев, което е просъществувало едва седмица, но за този кратък период е предприело редица действия целящи да отдалечат България от Третия райх. Муравиев е свален от власт, защото не се е ползвал с доверието на съюзниците и особенно с това на Чърчил, а не защото е бил про-хитлеристки настроен. Или с две думи на 9-ти септември не идват комунисти на власт, както твърди пропагандата организирана от малограмотни и финансово мотивирани псевдо-историци и други заинтересовани глашатаи. На този ден Източният фронт идва у нас и респективно се налага волята на ПОБЕДИТЕЛИТЕ във войната, резултатите, от която видимо не устройват една сравнително малка, но за сметка на това шумна и креслива групичка днес.

Защо услужливо се подминава ролята на нашите партньори и настоящи съюзници в събитията от 9 ти септември 1944 година и последвалия ги народен съд? Ами много просто! Защото чрез лъжата и манипулацията на историческата истина бе отвлечено вниманието на обществото от грабежа, който последва след 10 ноември. Виртуалната битка с „комунизма“, която се водеше, създаде хранителна среда и идеологическа основа за съществуването на различни партии от т.нар. десен политически спектър, които осигуриха чадър на тези, които приватизираха активи за милиарди и оставиха България такава каквато е днес, а именно един „обран бустан“.

За мен 9-ти септември е празник и това е денят станал символ на края на един период от историята на Родината ми, който по никакъв начин не би могъл да се разглежда като положителен! Период, който слага огромно петно върху България, като верен васал на Хитлер с всички произтичащи от това последствия.

Ако не беше девети септември и последвалите го политически промени, които доведоха до участието на България в заключителната част на войната на страната на съюзниците победители, държавата ни нямаше да запази териториалната си цялост и вероятността да бъде заличена от картата на Европа, както е настоявал британският премиер Чърчил, е била огромна! Правителството на Отечествения фронт, в което участва и Българската работническа партия-комунисти, спасява България от пълния крах на победена страна, верен съюзник на хитлеристка Германия.

И нека тези, които сега пълнят главите на подрастващите с небивалици, имат предвид, че резултатите от Втората световна война не са оспорени от никой, нито са ревизирани и това, че на някои не им допадат не може да е причина за тяхното отричане – те са ФАКТ!

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СВЯТ

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти...

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget