Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВАКАНЦИЯ

Нашенци намериха цаката на скъпотията на плажа, възродиха соц-традиция





Зелени флагове се веят по вишките на спасителите. Морето е спокойно както никога през август. Дори на втори август, когато се чества Илинден по стар стил нямаше мъртво вълнение. Единственият опасен ден до момента бе Преображение, в неделя, когато имаше дву- метрови вълни и мелтем.

На Бургаския плаж, в този ден, имаше само два инцидента завършили с щастлив край.

Майка влязла да се къпе с дъщеря си, въпреки предупреждението, че течението върлува под водата и е много силно. Вълната грабнала двете и ги заплатила на дъното. Детето било цялото в кръв, когато втурналите се на мига спасители, го извадили.

Майката се разминала с шок. Под моста пък влезли да се къпят четирима младоци- три момчета и момиче. В един момент момичето попаднало във вертепа на мощното течение. За щастие общински полицай видял какво се случва и се развикал за помощ. Спасителите реагирали и извадили момичето.

развилнялото се море е изхвърлило на брега дървета, дънери и водорасли. Имало и няколко пластмасови щайги, разказа старши спасителят Петър Русев.

Той съветва плажуващите тези дни да бъдат внимателни, защото морето през август е непредвидимо.

Въпреки югоизточния вятър и зелените флагове, привечер, около 17. 30 ч, започва да духа силен морски бриз и вдига вълната. Работното време на морските стражи е до 18 часа, припомня Русев.

Тази година нашенци си носят храна от вкъщи. Летуващи от страната са възродили соц- традицията, да си правят трапези на плажа. По обед, за да не се прибират и да не сядат на скъпите капани, вадят от чантите хляб, салам и домати и обядват с домочадието.

Така борят скъпотията, обясняват спасителите. И как иначе, когато цената на геврек и варена царевица на плажа е 4 лева. Ако си купиш кочан от магазина, излиза 90 стотинки. В капаните пърженият сафрид и попчетата са по 11. 39 лева чинията, чернокопът е 17. 49 лв. Кебапчето и кюфтето са 2. 99 лв. едното, и то 80 грама. Мешаната скара е 15. 99 лева.

Освен трапезите на пясъка, плажуващите масово пият бира, мента и водка и то на ивицата. Чистачите не смогват да чистят вечерно време, коментират очевидци. Компании с галони бира на скалите са най- честата гледка.







Може да харесате

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget