Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен





Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на международни отношения, основана на държавния суверенитет и националните интереси. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на откриването на Международната конференция за консервативно политическо действие в Будапеща, съобщава Вестник Зора.

„Този ​​световен ред роди лидери, които не могат да се справят с поставената задача, правят грешка след грешка“, каза още Орбан.

Според него тези лидери „започнаха война там, където можеше да има мир“ и внесоха хаос в международната политика и сигурност.

„Либералната идеология „в сегашната си форма се провали“, каза Орбан. „Привържениците на този стар свят все още седят в Брюксел и макар да не е моя работа да се намесвам в американската политика, страхувам се, че те също седят във Вашингтон.”

В същото време Орбан отбелязва, че тази година има „уникална възможност да се замени разлагащият се прогресивен либерален световен ред“ благодарение на изборите за Европейски парламент през юни и президентските избори в САЩ през ноември. Според Орбан в света трябва да се установи система на отношения, в която „няма да има глобална идеология, изискваща всеобщо подчинение“, действията на държавите ще се определят от техните национални интереси и „народът ще стане истинският суверен. ” „Тази година можем да сложим край на световния ред, основан на прогресивна либерална хегемония“, каза премиерът.

Той обвини лидерите на САЩ и ЕС, че се опитват да наложат либерални ценности на други страни, използвайки репресивни методи. Според него това, което Джордж Оруел е предвидил в своите антиутопии, се случва: „войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила“. Като пример Орбан посочи използването на Европейския фонд за мир „за доставка на най-смъртоносните оръжия“ на Украйна и обърна внимание на пропагандата на „преобърната нормалност“ в западните общества.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СЕНЗАЦИЯ

Опасна комбинация от политика и хазарт се крие зад стрелбата днес в Арбанаси, при която синът на депутата от ПП/ДБ докопа пистолет и застреля...

БЪЛГАРИЯ

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време на ВИП парти край...

СВЯТ

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това заяви германският министър на...

ВОЙНА

Монтираха „Нежданчик“ в Калининград. Руски РЕБ системи ослепяват НАТО Членовете на НАТО можете да вразумите, като ги ударите с чук по челото като бесен...