Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

LIFE

Десет неща, които правят щастливите двойки





Преди да заспят, разбира се

Много е важно да прекарате известно време с партньора си, преди да заспите. Няма значение колко време трябва да прекарвате заедно – един час или само няколко минути. Ако само двамата се наслаждавате един на друг, говорите и показвате любовта си, това е всичко, от което се нуждаете.

Представяме ви някои прости, но много ефективни съвети от психолози. Също така има и специален бонус за вас в края.

1. Превключете телефоните си на безшумен режим и ги приберете.

Зависимостта от социалните медии потиска освобождаването на окситоцин в тялото ви. Този хормон е отговорен за емоционалната близост и свързване. Психотерапевтът Карол Кари съветва да следвате просто правило: изключете телефоните си или ги приберете в 21:00.

2. Забравете за работата.

Опитайте се да забравите за работата и спрете да проверявате работния си имейл, когато сте в леглото. Толкова по-добре е да прекарате това време заедно и да си починете малко, за да можете да бъдете продуктивни на работа утре.

Разговорите в леглото подсилват емоционалната връзка между двойките, помагат да забравите за проблемите и ви карат да се чувствате спокойни.

Избягвайте да говорите за работа, финансови проблеми или нещо друго, което може да накара партньора ви да се чувства притеснен.

3. Лягайте си едновременно с партньора си.

Много двойки не се виждат през целия ден и имат навика да си лягат по различно време. Според психолога Кърт Смит щастливите двойки си мият зъбите и си лягат едновременно. Помага им да запазят топлината и интимността на връзката си.

4. Следвайте рутина.

Спазването на една и съща рутина за лягане всеки ден ви помага да спите по-добре. Докато следва позната рутина, мозъкът ви получава сигнал за наближаващото лягане и подготвя тялото ви за сън.

Ако следвате същата рутина заедно с партньора си, това ще направи връзката ви по-интимна и надеждна.

5. Поговорете от сърце.

Обърнете внимание на чувствата един на друг. Не е нужно да давате съвет или да намирате незабавни решения на проблемите. Понякога просто искаме да поговорим и да почувстваме грижата и подкрепата на близките си. Психологът Райън Хаус предлага да посветите няколко минути преди заспиване на изразяване на положителни чувства към партньора си. Това ще ви помогне да завършите деня с положителна нотка и ще се почувствате по-добре.

Освен това има положително влияние върху цялостното ви настроение.

Опитайте се да забравите за всичко, което се е случило през този ден, и да оставите всичките си проблеми и притеснения пред вратата на спалнята.

Кажете на партньора си колко много го обичате. Много е важно да бъдете сериозни и искрени, когато изразявате чувствата си.

6. Не спорете и не влизайте в разгорещени разговори.

Кърт Смит ни напомня да се опитаме да не се замесваме в разгорещени спорове, преди да заспим. Спор в леглото никога не помага да се реши проблем. На всичкото отгоре е по-трудно и двамата да заспите и на следващия ден ще се почувствате депресирани.

7. Спете в отделни спални с децата.

Според психолога Майкъл Винер-Дейвис, единственото време, в което можете да оставите децата си да спят в леглото ви, е, когато имат кошмар. По всяко друго време вашата спалня трябва да бъде вашето лично пространство. Трябва да имате това пространство за двама ви, за да поддържате интимността си.

8. Не споделяйте легло с домашните си любимци.

Както се съобщава от изследването на Университета в Канзас, 63% от хората, които спят с домашните си любимци, не получават достатъчно сън. Вашият домашен любимец често не може да спи през цялата нощ и това нарушава съня ви.

На всичкото отгоре, ако имате домашен любимец в леглото си, това нарушава “правилото за само двама″ в спалнята ви.

9. Направете си масаж.

Специалисти от Националната фондация за сън потвърждават, че лек и релаксиращ масаж преди лягане подобрява качеството на съня ви, намалява безпокойството и сближава двойките.

10. Не забравяйте за прегръдките и целувките.

Не забравяйте да целунете партньора си преди да заспите, както и да се гушкате за няколко минути, когато вече сте в леглото. Това е много релаксиращо и поражда положителни емоции. Психолозите са уверени, че ако се прегърнете, докато заспите, отношенията ви не са в беда.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget