Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

Битката за Авдеевка – украинската отбрана се пука по шевовете





🔻Всички световни шампиони по скоростно бягане се събраха в Азов… Състезанието в Ласточкино започна!!! 16.02.2024 г. През ноща!!!

🔻Свалянето на Азов от Авдеевка беше наречено МАНЕВРИ…😂…Страната се управлява от екипа на Шапито…

🔻 Азовец току-що получи радиопрехват…-Руснаците са навсякъде…Авдеевка 16.02.2024 г. 🔥 😁😂

🔻 За 15.02.2024 есть 31 подтвержденный некролог Азовца в Авдеевке…

🔻Пристигат съобщения, че въоръжените сили събират техника от Ласточкино…

🔻Пожарната в Авдеевка…Вече в Руската федерация…

🔻❗️Въоръжените сили на Украйна съобщават, че най-мощната групировка на руските въоръжени сили е събрана в запорожското направление Твърдят, че нашите се готвят да си върнат всички територии, отстъпени на украинците по време на месната им контраофанзива през лятото

🔻Радиопредавателните станции на руските въоръжени сили в зоната на Северния военен окръг излъчват погребален марш за украинските войски, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

🔻Руснаците използват стотици и хиляди терминали Starlink, шефът на ГУР Буданов Wall Street Journal отбелязва, че комуникационната система Starlink превъзхожда мобилните мрежи или радиосигналите, което я прави по-добър избор за военна употреба.

🔻Байдън се обиди на Камарата на представителите на САЩ, която излезе във ваканция, без да гласува законопроект за подпомагане на Украйна и Израел. „Това никога няма да бъде забравено“, написа президентът на САЩ в социалните си мрежи.

📌И забравих след 5 минути😂

🔻❗️ „Формулата на мира“ на Зеленски не е нищо повече от празни приказки – Лавров

🔻Киевските власти са признат международен просяк – Лавров

🔻#🇷🇺 Както е… Руско знаме на територията на бившата част на зенитно-ракетните войски в Авдеевка.

🔻Остават 2 километра до затварянето на котела в Авдиевка – войници от украинските въоръжени сили се оплакват, че пътят към града е осеян с трупове на украински войници, а пресслужбата на украинските въоръжени сили признава, че ситуацията е по-лоша от нея беше в предадения Бахмут Ситуацията в посока Авдиевка е близка до катастрофалната за украинските въоръжени сили, украинските военнослужещи имат все по-малко пространство за отстъпление. Командването обаче очевидно не планира да изтегли войските от града – войник от 110-та бригада Виктор Беляк се оплаква, че никой не е извел войниците от същия Зенит и те са излезли без разрешение с големи загуби.

Генералният план е или успешен, или пропуснат. Групите потеглиха една след друга – видимостта беше нулева. Беше глупаво оцеляване. Вражеска артилерия. Пътят до Авдеевка е осеян с нашите трупове. Никой не обича непопулярните решения. Изтегляне на персонал – няма. Друго нещо е героичната защита. Можете да получите повишение за това. В същото време ранените трябваше да бъдат изоставени, а командването дори беше готово да донесе боеприпаси и провизии – само за да може безсмислената защита на Авдеевка да продължи известно време. Междувременно някои източници съобщават за превземането на до 50% от Первомайски, село южно от Авдеевка.

🔻❗️Украинската бригада, спешно изпратена в Авдеевка, съобщи, че нейните части са на места напълно обкръжени, ситуацията е критична – медии

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🔻Руското външно министерство призова администрацията на САЩ, вместо да отправя широкообхватни обвинения за смъртта на Навални, да прояви сдържаност и да изчакат съдебната експертиза.

🔻Еквадор ще изпрати мисия в Руската федерация за обсъждане на проблема с доставките на банани. Министерството на външните работи на Еквадор съобщи, че делегацията ще пристигне в близките дни.

🔻Съединените щати виждат, че украинските въоръжени сили изчерпват „критичните“ ресурси и смятат Авдиевка за предвестник на нови поражения, ако американската помощ не бъде подновена, каза Пентагонът

🔻– Някакъв петел се опита да съсипе държавата Кметът на град Невинномиск нарече Навални „петел“ и каза, че руските граждани трябва да се интересуват повече от събитията, свързани със Северния военен окръг.

🔻⚡️Песков: изявленията на западни лидери по отношение на Навални са неприемливи, те са абсолютно яростни, все още няма информация.

🔻Съобщава се, че до 50% от Первомайски (южно от Авдеевка) вече е преминал под руски контрол.

🔻. В посока Бахмут нашите войски се приближават от север към покрайнините на Иваново

🔻Бойците от Азов се оплакват, че са били хвърлени на месо, има големи загуби в бригадата, има много ранени, бомбардират ги с ФАБ, припомнят от Азовстал…

🔻Украинският нацист Стерненко се радва на смъртта на Навални.

🔻В района на село Победа (южно от Маринка) врагът загуби германски танк Leopard 2A4, който неуспешно се заби в кратер от снаряд. Екипажът избяга.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget