Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Плюнката Денков „опасно глупав“ за България





Захарова нарече забраната да лети над България – „опасна глупост“

Денков, тъп ли си, проз ли си? Ти си охлюв еднодневка в сравнения с историческата дружба между България и Русия!

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече „опасна глупост“ решението на българските власти да откажат на самолета на руския външен министър Сергей Лавров да прелети над въздушното пространство на страната, ако тя е на борда, пише ТАСС.

„Става въпрос не просто за глупост, а за опасна глупост на някакъв интригант в българските власти„, написа Захарова в канала си в Telegram. „Факт е, че правилата за въздушно движение се регулират от Чикагската конвенция за международна гражданска авиация от 1944 г. Тя предписва под територия на държавата да се разбират „сухопътните територии и прилежащите им териториални води“. Въздушното пространство не е включено в понятието „територия“.

България отвори въздушното си пространство за Сергей Лавров

Захарова обясни, че в тази връзка ефектът от „незаконните санкции на Европейския съюз не може да се прилага към безспирния полет със самолет на лице, на което е забранено да влиза на територията на държавата„.

По думите ѝ за първи път в историята се забранява не на самолет, а на лице в самолет да бъде в небето, тъй като според нотата на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да прелети.

„Замисляли ли са се българските държавни служители за това, че хиляди функционери на НАТО в нашите огледални списъци могат да бъдат обект на подобни ответни мерки? Мислили ли са по принцип за създаването на опасен световен прецедент? Моето предположение е, че не. Кой даде право на неграмотните чиновници в София да позорят българския народ? Между другото, ние вече сме в Скопие„, добави Захарова.

Лавров пристигна в Скопие на 30 ноември за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския външен министър, ако на борда му е била Захарова.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget