Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Хакимян остана безработен от тарикатлък и алчност. Трудни времена за него и ментора му, мутрата Борисов





Никой от ръководството на ГЕРБ не вдига телефона си. Пусто е и в централата на партията след разгрома на партията в София

Трудни мигове за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще трябва да понесе политическа отговорност за краха на партията му в София. Кандидатът му Антон Хекимян вероятно ще остане трети и няма да долази до балотаж с Васил Терзиев.

Хекимян се движи около 18% за сметка на колосалните 40% за Терзиев. Провали се и общинската листа на ГЕРБ в София – с около 20% спрямо двойно повече за ППДБ.

Тази вечер никой от ръководството на ГЕРБ не вдига телефона си. Пусто е и в централата на партията. Очевидно Борисов е наредил на своите да не говорят преди официалните данни. Надяват се в крайна сметка Антон на магия да излезе втори.

Най-сложно за Борисов все пак ще бъде какво отношение ще вземе спрямо евентуален балотаж Терзиев – Ваня Григорова. Преди седмица лидерът на ГЕРБ се зарече, че на балотажите партията му ще подкрепя „коалиционните партньори от ППДБ“.

Да видим сега Бойко с какво сърце и с какви очи ще призове своите да гласуват за Държавна сигурност в лицето на червения наследник Васко Ухото, разсъждават активисти на ГЕРБ.

Ако Борисов все пак удържи на думата си и отправи команда – „Всички за Васко“, това ще е допълнителен морален шамар за неговите симпатизанти, разсъждават в ГЕРБ. Допълнителна сол в раната притурят и данните на „Тренд“, че само 65,7% от електората на ГЕРБ в столицата е подкрепил Антон Хекимян, по-известен вече като „новата Цецка Цачева“ и издигнат неизвестно по какви критерии за кандидат-кмет на партията.

При всички случаи фиаското на ГЕРБ ще доведе до укрепване на позициите и самочувствието на лидерите на ППДБ, които ще се опитат да разговарят оттук нататък от позицията на силата в рамките на сглобката.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

В тази „ротация“ се крие причината да бъдат фалшифицирани документите на сдружението „Да запазим Корал“ Лена Бориславова пази обясненията за „Корал“ за съда, отказва...

СКАНДАЛ

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, който днес в ефира на bTV изнесе повече от скандална информация за фалшифицирани документи от Лена...

СКАНДАЛ

Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...