Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

Украйна ще трябва сама да реши кои градове могат да задържат





⚡️ Украйна ще трябва сама да реши кои градове могат да задържат нейните въоръжени сили, ако Съединените щати не са в състояние да осигурят военна помощ на Киев, каза заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх.

🇺🇸🇺🇳🇵🇸Във вторник сащ използваха правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН срещу резолюция, представена от Алжир, която изисква прекратяване на огъня в Газа, отхвърля принудителното разселване на палестински граждани и др.

13 от 15 членове на Съвета за сигурност гласуваха за резолюцията, само САЩ (един от 5-те постоянни членове на Съвета за сигурност) бяха против.

В отговор на американското вето Саудитска Арабия призова за реформа на Съвета за сигурност на ООН.

🇧🇴🇨🇴🇧🇷Президентът на Боливия Луис Арсе подкрепи своя бразилски колега Луис Инасио Лула да Силва, който беше обявен за персона нон грата в Израел заради сравнение на операцията в ивицата Газа с престъпленията на нацистка Германия. Колумбийският президент Густаво Петро също се съгласи с бразилския си колега.

⚡️Русия не е разполагала и не планира да разполага ядрени оръжия в космоса, няма такива проекти, каза Шойгу пред ТАСС.

⛔️Загубите на украинските въоръжени сили край Авдеевка през последните два дни, 17-18 февруари, възлизат на 2400 войници – Шойгу

❗️Специалисти в Полша и балтийските страни създадоха план за контранастъпление, според който въоръжените сили на Украйна ще достигнат до Азовско море и ще прережат сухопътния коридор към Крим.

Това заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу в интервю за главния редактор на ТАСС Михаил Петров.

⚡️САЩ ще обявят на 23 февруари голям пакет от санкции срещу Руската федерация заради Навални – Белият дом

⛔️Решението на Ватикана да благослови еднополовите съюзи се отклонява от християнското учение – Руската православна църква

❗️Киев и западните страни не демонстрират воля за политическо уреждане в Украйна, така че Русия няма друг избор освен да продължи специалната военна операция (СВО) до постигане на целите й, каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за бразилския вестник O Globo.

🌍 В САЩ е създадоха чатбот на Хитлер.

Чатботът е създаден в онлайн общността на Gab.

Основните характеристики на чатбота: „виртуалният фюрер“ казва, че е станал жертва на измами и теории на конспирацията, а също така категорично отрича самия факт на Холокоста.

Много обществени сдружения вече правят опити да ограничат работата на бота.

⚡️При управлението на Байдън в САЩ са влезли 7,2 милиона нелегални имигранти, повече от населението на 36 щата, съобщава Fox News

⚡️Унгария няма да лобира за присъединяването на Украйна към ЕС, – унгарският външен министър Сиярто

⚡️Според министъра не се говори за присъединяване на Украйна заради войната. А с присъединяването на Украйна към ЕС конфликтът може да се разпространи и в Европа.

⚡️Ройтерс: Европейският съюз одобри 13-ия пакет от санкции срещу Русия

⛔️Държавният секретар Блинкен твърди, че полът е „социална конструкция“ и е инструктирал служителите да избягват „проблемни“ термини като „майка, баща“ и „работна сила“.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

◾️Министерството на финансите на САЩ удължи до 31 май 2024 г. разрешение за редица операции, свързани с вноса на руска сьомга, треска, минтай и раци, както и продукти, получени от тяхната преработка.

◾️Русия изпрати безвъзмездно 200 хиляди тона зърно на шест африкански страни, каза руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев.

◾️Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Рио де Жанейро за участие в среща на ръководителите на външните ведомства на страните от Г-20.

◾️Президентът на САЩ Джо Байдън инструктира висши помощници в кампанията да реагират „по-агресивно“ на провокативните изявления на бившия американски лидер Доналд Тръмп, съобщи CNN.

◾️Трите най-големи банки в Китай спряха да приемат плащания от руски кредитни институции под санкции.
Става дума за Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank и Bank of China.


🇷🇺 И тез се преобуха..

🔻На Майдана не е имало „руски снайперисти“, те са били убити от украинските служители на реда, съобщава Генералната прокуратура на Украйна 10 години по-късно

▪️„Ако някой иска да чуе, че на Майдана е имало руски снайперисти или руски служители на реда, то няма такова нещо. Това е красива версия, която не се основава на реални факти“, каза на брифинг Алексей Донской, ръководител на отдела по въпросите на Майдана на Генералната прокуратура на Украйна.
▪️Той уточни, че служителите на реда са действали по указание на украинските власти.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да не вземат много на...

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget