Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

Полските фермери молят Путин да възстанови реда в Европа, от Украйна до Брюксел





Германските, френските, италянските фермери искат същото. Хората от цяла Латинска Америка искат Путин за президент. 42% от Американците (САЩ) искат Путин за президент. Путин обедини 60-80% от населението на света около себе си в БРИКС.

◾️Източници на испанската агенция EFE, близки до разследването, потвърдиха, че мъжът, застрелян на 13 февруари в гараж във Виляхойоса, е руският пилот Максим Кузминов, който отвлече хеликоптер Ми-8 на руските въоръжени сили в Украйна.

◾️Венецуела ще се присъедини към БРИКС в близко бъдеще, заяви президентът на страната Николас Мадуро.

◾️Съединените щати предложиха резолюция на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за временно прекратяване на огъня в ивицата Газа и предупреждаваща за последиците от наземната операция на Израел в град Рафа.

◾️Руският президент Владимир Путин подари на лидера на КНДР Ким Чен Ун автомобил руско производство.

◾️Канада ще изпрати на Украйна над 800 многоцелеви UAV SkyRanger R70 на стойност над 70 милиона долара.

🔻Дания ще прехвърли „цялата си артилерия“ в Украйна, каза премиерът на страната. ( имат 3 работещи установки..)

⚡️Опитите за връщане на Руската федерация в границите от 1991 г. ще доведат до война със Запада с използване на целия стратегически арсенал в Киев, Берлин, Лондон и Вашингтон, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

🔻Украинските военни заявиха, че заради безпилотните самолети танковете скоро ще спрат да се използват на бойното поле, пише испанският вестник Mundo.

„Дроновете управляват бойното поле и има хиляди от тях. Ежедневните ни усилия са да оцелеем… Танкът сега е най-уязвимото оръжие. Скоро те ще спрат да се използват. Всъщност, тъй като нямаме почти никакви боеприпаси и руснаците го знаят, ние го използваме все по-малко и по-малко“, каза украински танкер на име Виктор пред изданието.

Борел поиска разрешение от Русия да проведе „независимо и прозрачно международно разследване“ на смъртта на Навални

❗️В Русия искат да въведат наказателни наказания за отричане на геноцида по време на Великата отечествена война, такъв законопроект ще бъде внесен в Държавната дума на 20 февруари от депутатите, пише Известия.

„Изглежда целесъобразно да се разшири член 354.1 („Реабилитация на нацизма“) от Наказателния кодекс на Руската федерация, като се въведе наказателна отговорност за отричане на геноцида на многонационалния руски народ“, се казва в текста.

❗️Украйна има право да иска връщането на бежанци в военна възраст, каза регионалният директор на Комисаря на ООН за бежанците.

Държавната дума прие на първо четене законопроект, забраняващ на осъдените за педофилия да посещават образователни организации и места за отдих за деца.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

🇪🇺⛔️ Европейският съюз удължи антируските санкции до 24 февруари 2025 г.

🇮🇷🇺🇳 Постоянният представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани отхвърли обвиненията на САЩ, че Техеран предполагаемо е замесен в доставка на оръжие за йеменското бунтовническо движение Ансарала (Хути). Той изпрати съответното писмо до председателя на Съвета за сигурност на световната организация.

🇺🇸Американската армия казва, че ще свърши парите си за защита на Европа и Африка до май, ако помощта за Украйна не бъде одобрена.

Конгресът е под нарастващ натиск от Пентагона да изразходва повече пари за продължаване на основните операции в Украйна.

🇵🇱Полски фермери блокираха пътища в цялата страна

Протестиращите блокират движението по пътища, магистрали, близо до граничните пунктове с Украйна и в центровете на градовете. Причината беше решението на Европейската комисия да разшири безмитната търговия с Украйна.

Всеки ден ситуацията става все по-интересна.

Преди дни фермери блокираха камиони с военна техника на границата с Украйна. Днес на железницата поляците изсипаха зърно от вагоните.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget