Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

АКТУАЛНО

През изминалата седмица украинските формирования се съсредоточиха върху атаки по граничните райони на Русия





🇷🇺 През изминалата седмица украинските формирования се съсредоточиха върху атаки по граничните райони на Русия.

Въпреки това промишлени съоръжения в Орловска област и Краснодарска област бяха обект на изолирани атаки с дронове.

▪️Донецката агломерация все още остава лидер по брой атаки от У.

В същото време украинските формирования активно използваха касетъчни боеприпаси.

Не само Донецк, но и Горловка, Ясиноватая, Макеевка и др.населени места бяха под обстрел. В резултат на обстрела един цивилен беше убит, десет ранени.

В граничните райони по-голямата част от ударите отново са в района на Белгород.

▪️Лявобережната част на Херсонска област също е обект на редовен обстрел и атаки с дронове от У.

▪️Интензивността на атаките в задните региони е значително намаляла, опитват да поразяват цели на полуостров Крим.

🇷🇺 Настъпление в района на Маринка
ситуация към 20.00 часа на 12 февруари 2024 г

🔻Руските войски успяха да настъпят в посока село Победа, като овладяха триъгълника на магистрала T05-24 и предприеха десант още на юг до самите покрайнини на селото.

▪️От западната страна на „триъгълника“ има бивш резервоар, който според някои източници също е попаднал под контрола на руските въоръжени сили, което е позволило напредъка към Победа.

▪️По-нататъшното развитие на успехите в тази посока ще позволи да се окаже натиск върху Георгиевка – Максимиляновка от юг и Константиновка – Парасковиевка от север.

🇮🇱#Израел Тази нощ Израел започна мощна атака срещу град Рафа в Газа

Директорът на болницата в Рафа каза, че институцията не може да се справи с потока от хора: повече от 100 души са загинали през нощта, а на сутринта е имало 230 ранени. По-рано египетското външно министерство предупреди за сериозните последици от израелската операция в южната част на Газа. Израелската страна също обяви освобождаването на двама заложници по време на нощното нападение.

🔻 Много лидери в.т.ч и сащ предупредиха нетаняху да не удря Рафах, защото там са над половината жители от Газа.

Ударите нямат никакво военно обяснение.

🔻 The New Yorker прогнозира събитие на ниво масово измиране в медийната индустрия:

– популярни издания като Washington Post или LA Times са динозаври, а изкуственият интелект е метеоритът, който ще ги унищожи.

🔻 2024 г. започна с нова вълна от съкращения в глобалните медии, тъй като социалните мрежи отнеха трафика на рекламодатели и публикации.

🔻 Както рекламните, така и абонаментните бизнес модели се разпаднаха.

🔻Потребителите очевидно все повече предпочитат развлекателното съдържание пред новинарското съдържание.

Най-стабилната американска медия, NY Times, се задържа благодарение на играта Wordle и супер популярната страница с кулинарни рецепти.

🔻 И сега се появява AI – универсален генератор и агрегатор на съдържание.

Какви са последствията?

Новинарският продукт неизбежно ще стане по-прост.

Опростачването е глобално..

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

⚡️Унгарският премиер Виктор Орбан: Европейският съюз трябва да приеме Сърбия като член, преди да приеме Украйна. Ако Европа скоро не приеме Сърбия, ще я загуби от Китай

⚡️В САЩ кампанията на Байдън започна да публикува съдържание на кампанията в TikTok днес въпреки силната опозиция на президента срещу приложението и използването му в САЩ

⚡️Специалната полицейска част на талибаните наскоро проведе военни учения. Изглежда, че единицата е напълно въоръжена с оръжия на НАТО:

DPMS RFLRT-SASS Panther LRT 308 снайперска пушка, модифицирани карабини M4(A1) и пистолети Smith & Wesson SW9VE.

⚡️Министерството на здравеопазването в Газа: Броят на жертвите на израелската агресия нарасна до 28 340 убити и 67 984 ранени.

◾️Бившият министър-председател на Финландия Александър Стуб спечели президентските избори. На втория тур той получи 51,6% от гласовете.

◾️Помощта за Украйна, Израел и Тайван премина процедурно гласуване в Сената на САЩ. 67 сенатори подкрепиха решението, 27 бяха против.

◾️Израел нанесе удари по Рафах в южната част на ивицата Газа. Повече от 100 души са убити, а 230 са ранени. След това Израел обяви освобождаването на двама заложници в Рафа.

◾️Съветът за сигурност на ООН ще проведе заседание на 12 февруари по Минските споразумения, което Русия поиска във връзка с годишнината от приемането на документите.

◾️Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин беше хоспитализиран за втори път от началото на годината. През декември той беше диагностициран с рак на простатата. Задълженията на шефа на Пентагона са прехвърлени на зам.

◾️ФСБ образува 2 наказателни дела относно незаконното изтегляне на 59 самолета и хеликоптера от руска юрисдикция, съобщиха източници на Известия. Твърди се, че Ил-76 и Ми-8 са продадени в чужбина. Хеликоптерите, според вестника, са били използвани от Украйна. Замесеният може да е бившият ръководител на Федералната агенция за въздушен транспорт Александър Нерадко.

◾️SpaceX не е продавала пряко или косвено сателитни комуникационни терминали Starlink на Русия, каза основателят на компанията Илон Мъск. Той нарече медийните публикации за това неверни.

🇸🇾Сирия има неотменимо право да върне своите Голански възвишения, които бяха превзети от Израел по време на агресията през 1967 г., каза арабският външен министър Фейсал Микдад на пресконференция в Дамаск.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да не вземат много на...

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget