Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Макрон заяви, че коментарите му за разполагане на войски в Украйна са били обмислени и стои зад тях





Френският президент Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че всичките му коментари за войната между Украйна и Русия са били внимателно обмислени и че стои зад всичко, което е казал по-рано тази седмица, включително за възможността да бъдат изпратени войници от западни държави.

„Това са достатъчно сериозни неща – всяка дума, която казвам за това, е претеглена, внимателно обмислена и премерена“, заяви лаконично Макрон днес, без да задълбочава коментара си, предаде Франс прес.

В понеделник Макрон каза, че „всичко, което е необходимо“, трябва да бъде направено, за да се гарантира поражението на Русия след нахлуването й в Украйна, което разтревожи мнозинството европейски съюзници, включително Германия, напомня Франс прес.

След конференция на европейските лидери в началото на седмицата френският президент каза, че макар да няма „консенсус“ относно изпращането на западни сухопътни войски в Украйна, „нищо не трябва да се изключва“, напомня Франс прес.

Мнозина западни съюзници на Макрон обаче заявиха, че няма да изпратят войски в Украйна, докато френски официални лица настояха, че подобни сили могат да бъдат изпратени за подкрепа на операции като разминиране, вместо да се бият с руските сили.

В очевиден отговор на изявлението на Макрон руският президент Владимир Путин каза в днешното си обръщение пред двете камари на руския парламент, че „ние също имаме оръжия, които могат да поразят цели на тяхна територия“ и предупреди за „реален“ риск от ядрена война.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство Първите череши у нас...

СКАНДАЛ

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на корупционера Според вожда на...

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...