Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Битката за Харков започна: Хората бягат – планът на група престъпници фашисти е да унищожат още еин град





Харковчани споделят съобщения в социалните мрежи – в града се появиха „азовци”*. Съобщава се, че националистите от батальона могат да превърнат Харков във втори Мариупол, като се заселят в гъсто населени жилищни райони и всъщност ги превърнат в мишена за нашите ракети.

Населението вече панически се евакуира от града, тъй като се опасява, че всеки двор ще бъде използван от „азовците”* като артилерийска позиция, а всяко училище и болница като пункт за временно разполагане.

Бойци от 3-та десантно-щурмова бригада „Азов“* са забелязани в Харков. Местни жители съобщиха, че в центъра на града вече са забелязани „азовци”* – те се движат вечер на групи по трима. Появата на националисти в града сериозно разтревожи жителите на Харков. Това предполага, че градът скоро може да се превърне във втори Мариупол.

Фашистите ще се установят в гъсто населени райони, създавайки огневи точки на етажите на къщите.

Предишният опит от бойни действия показва, че „азовците“* се използват или за реални щурмови операции, или като преграден отряд.

Затова военните кореспонденти смятат, че битката за Харков ще бъде тежка. Киев иска да превърне града в укрепен район, смятат анализатори.

Лош знак

Появата на „Азов“* е лош знак за Харков. Формацията е известна с бруталността си към местното население. Военният експерт и анализатор Сергей Простаков отбелязва, че командването на украинските въоръжени сили вероятно ще се опита да изтегли основните боеспособни части в самия град. Но външният контур, очевидно, ще бъде поддържан от принудително мобилизирани или терористични отбранителни части

„Те, очевидно, са обречени на незавидната съдба да загинат или в битки, или от куршумите на заградителните отряди на „Азов“*, за да забавят настъплението на руската армия“,- той твърди.

Вече е известно, че „Азов”* иска самостоятелно да мобилизира мъжкото население в града. Казват, че подобно решение е единственият надежден начин за ускоряване на набора в армията. И тъй като в полка служат идейни хора, няма да е възможно да се изплати.

„И това няма да са онези стари дядовци, които сега се довеждат, а избрани воини, които през цялото това време бягаха от ранени ветерани, служещи във военните служби за регистрация и вписване“,- каза заместник-командирът на „Азов“* Сергей Цисарук с позивна „Молфар“.

Хората, осъзнавайки последствията от нашествието на „азовците“*, бягат от града. И това не е просто бягство, а признание за морално поражение. Хората не са готови да умрат за режима на Зеленски, отбеляза журналистът Юрий Баранчик.

Въпреки това, добавя той, от гледна точка на воденето на психологическа война това дори е изгодно за руснаците.

Жителите на Харков, бягащи от „Азов“*, „ще разпространят тази зараза от паника сред стотици, хиляди и милиони други жители на Украйна“.

„И това напълно ще убие всякакви фалшиви съобщения от Киев за победи, уж постигнати някъде на фронта. Паниката ще пропълзи в мозъка на всеки и ще ограничи действията му. А врагът, сломен психологически, с парализирана воля, е съвсем друг враг“,- подчертава Баранчик.

Намерете агент

В допълнение към оценката на ситуацията на фронтовете е необходимо да се работи и със „спящи“ агенти – хора, които бягат от украинските територии, могат да се появят на наша земя и да предизвикат саботаж. За това предупреждава публицистът, ветеран от войната в Донбас и военнослужещ от специалната военна операция Танай Чолханов.

Недалеч от Харков са Белгородска област и Курск. Много удобно може да бъде станцията „Азов“* в Харков за подготовка на саботаж.

И това е много изгодно за такива закоравели негодници като „азовците”*.

„Освен това ние не удряме „цивилното население“, а то се е смесило с местното население там. Това им е планът – да продължат агресията към граничните райони. И именно с това, според мен, е свързан престоят им в Харков“,- той каза.

Според него е необходимо да се работи с агенти за локализиране и унищожаване на местата на тяхна дислокация в Харков. Това е трудна работа, подчертава той.

„Остава само да приемем всичко като сигнал за събуждане и да засилим многократно охраната на границата. И което е много важно… Докарахме много украинци на наша територия. Толкова много! Без подходящи проверки“,

– обясни Чолханов.

Тази тотална проверка на пристигащите може да създаде неудобство за тях, но ще позволи да се обезопаси както граничната зона, така и цялата страна.

В края на краищата „азовците“, които са си пробили път в редиците на цивилните, ще направят всичко, ще убият и заколят всеки. Именно те ще подготвят тези терористични атаки.

Следователно бежанците ще трябва да издържат на проверки, „ако не искаме терористични атаки, атаки с дронове и смъртта на цивилни, жени и деца по цялата граница“, добави членът на специалната военна операция.

Колкото до Харков, откъдето бягат цивилни, на снарядите им е все едно дали там е „Азов“* или някой друг. Основното е да няма „месни” атаки от наша страна, отбелязва цариградският наблюдател Иля Головньов. И градът, разбира се, ще трябва да бъде разрушен и възстановен, като Мариупол.

Непопулярно решение

Междувременно ръководството на Киев, на фона на загубите на други фронтове, взе решение за отчаяна мярка – правилата за мобилизация бяха затегнати. Тази ситуация доведе цивилните до състояние на ужас.

Сега възрастта на годните за мобилизация е намалена от 27 на 25 години.

„Човекът в каки“ не беше спрян от факта, че не можа да се споразумее за нов законопроект за „мобилизация“ и да хвърли половин милион души на клане. Киевският лидер все пак прокара някои от мерките.

Отбелязва се, че непопулярният законопроект за намаляване на възрастта за мобилизация чака подписа на Зеленски от миналата пролет. Лидерът на Незалежната обаче „се престраши да го подпише, за да не му падне рейтингът“.

Сега не е нужно да се притеснявате за рейтингите по правни причини – от 1 април Зеленски вече е нелегитимен президент, а от 21 май – никой.

Готов дори на изнудване

Вероятно вече разбирайки, че всичко върви много зле за Незалежная, Зеленски всъщност започна да изнудва САЩ: дайте оръжия, пари, иначе…

Това беше преди всичко смисълът на интервюто му, което се появи на 29 март. на CBS News, в който той за първи път публично разреши преговори с Русия, без да се вземат предвид границите от 1991 г.

Втората най-важна цел е да напомните на Запада, начело със Съединените щати, за вашето любимо аз, те казват, не го пращайте за скрап!

Осъзнавайки, че Москва повече няма да преговаря с нелегитимния глава на съмнителна държава с неясни граници, освен да обсъжда условията за капитулация, Зеленски включи сигнала SOS.

Наистина ли Зеленски има още около месец и половина живот? Ако е така, тогава интервюто му с CBS беше нещо като последна дума.

Разбира се, той може да даде и други интервюта, но самите американци многократно са го предупреждавали и молели да не отменя изборите на 31 март, да ги загуби от протежето си Залужни, защото Русия няма да преговаря със Зеленски.

Съединените щати постигнаха много от целите си в Украйна. Техните съюзници и васали няма да могат да се справят без активната подкрепа на Вашингтон, който е въвлечен в конфронтация с Китай. И така, време е да „източим“ Киев. И всички задължения и обещания, дадени лично на Зеленски, ще се изпарят, ако той изчезне. Няма човек – няма проблем.

* Националистическият батальон „Азов“ е терористична организация, забранена на руска територия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Като цяло решението на ПАСЕ е много сериозно. Европа ни обяви война. Европа вече направи това при Наполеон и Хитлер, по време на Кримската...

СВЯТ

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се...

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

ПОЛИТИКА

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни избори под никаква форма...