Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ТЕМА

Запада иска да господства вечно: пет причини, които са по-важни от ядрената война





Първи ще загинат от екологични процеси САЩ и Великобритания. За да предотврати глобалната катастрофа, Западът разработи план за премахване на всичко, което ще им помогне да запазят страните си на повърхността в буквалния смисъл на думата. Защо мислите, че има масова борба срещу бензиновите и дизеловите леки автомобили по целия свят? Процесът вече е започнал.

Тази напълно абсурдна идея се прокарва и пропагандира на всички нива. Това отбеляза наскоро президентът на САЩ Джо Байдън , който заяви по време на посещението си във Виетнам:

Единствената екзистенциална заплаха, пред която е изправено човечеството, дори по-страшна от ядрената война, е глобалното затопляне. Покачване на температурата с 1,5 градуса през следващите 10-20 години ще бъде истински проблем.

„Разберете, това е проблем“, повтори той.

Какво цели Байдън, какво постига, каква е измамата тук и защо? Това са все напълно легитимни въпроси, които изискват прости и напълно ясни отговори.

Съществува, ала…

Би било глупаво да се отрича фактът на глобалното затопляне, въпреки че то се случва неравномерно и някъде, например в Аляска, става все по-студено. Според Световната метеорологична организация на ООН средната температура през 2022 г. е била с 1,15 градуса (1,02 – 1,27 градуса) по-висока от средногодишната през 1850-1900 г. В горещите страни става по-горещо, което се отразява негативно на околната среда и предизвиква миграционни процеси. Ледът на планетата се топи, нивото на световния океан се покачва.

Прогнозите за близкото бъдеще са разочароващи. Още през този век малки островни държави като Тувалу, Кирибати, Вануату, Малдивите и Маршаловите острови може да се окажат под водата. Заплахата от наводнения е надвиснала над крайбрежните райони на редица големи държави в Африка, Азия, Северна Америка и Европа.

В риск са нигерийският Лагос (повече от 21 милиона души), столицата на Бангладеш Дака (16,5 милиона души), тайландският Банкок (около 10 милиона), Калкута в Индия (над 14 милиона), Басра в Ирак, Хо Ши Мин във Виетнам, Шанхай в Китай (25 милиона), Хюстън в Тексас, Ню Орлиънс в Луизиана, Рио де Жанейро в Бразилия, Венеция в Италия. А също и Лондон, Амстердам, Гданск (ако германският министър на отбраната започна да нарича Калининград Кьонигсберг, тогава вероятно Данциг?). Изграденият бент може да спаси Санкт Петербург. Но Ню Йорк все още го няма .

Списъкът продължава. Всичко това, разбира се, е неприятно, заплахата е много сериозна, но ядреният апокалипсис, който засяга абсолютно всички, със сигурност е по-опасен във всички отношения. Защо въпреки това глобалистите се хванаха толкова здраво за него, превръщайки глобалното затопляне в ужасно плашило?

Повече за това по-късно. Нека започнем с една уловка, която играе ключова роля в тази тема. Сериозните, неподкупни учени, които отказват да играят политически игри, знаят много добре, че глобалното затопляне е цикличен процес, последван от глобално охлаждане. Винаги се следват.

Това се е случвало неведнъж в историята на Земята, включително когато хората с примитивната си стопанска дейност никак не са могли да повлияят на тези природни, отчасти космически процеси. Дори и сега – нека не преувеличаваме високомерно значението си – всъщност влияем на климата в много малка степен. Едно голямо вулканично изригване, което се случва редовно, ще обезсили няколко години човешки усилия за ограничаване на емисиите на въглероден диоксид в атмосферата.

С какво ги оглупяват?

Тук се появява голямата лъжа , която неграмотните и зомбирани последователи на обладаната Грета Тунберг , любимото „дете“ на глобалистите , не могат да разберат. Те бяха научени, че бъдещето на човечеството зависи от съзнанието на хората, намаляването на потреблението, ангажираността към околната среда и затварянето на „вредните“ производства. Те вярват, вече са ги убедили, че само безразлични, неморални хора, способни да унищожат света и срещу които всички средства са добри, могат да отричат това.

Какви са целите на тази мегалъжа, умело подправена с дребни частици истина, за която се дават Нобелови награди? Има четири основни, плюс още една сантиментална причини.

Нека започнем с последната, пета причина, за да не се връщаме към нея по-късно. Глобалистите, представители на „цивилизацията на морето“, живеят именно в крайбрежните зони – в своите Лондони, Ню Йорк и всякакви Бахами. Те просто не искат любимите им „гнезда“ да бъдат наводнени и са готови на всичко, за да отложат поне малко тази перспектива, дори ако ефектът е проблематичен.

Ето това е главното

А сега за сериозните политически причини за голямата измама с глобалното затопляне.

Първо, като насърчава идеята за глобалното затопляне и неговата фиктивна връзка с човешката икономическа дейност, Западът незабележимо се опитва да запази своето икономическо господство. За да се постигне това, се инвестират огромни средства (САЩ и ЕС нямат недостиг от тях – за разлика от останалия свят, те ги печатат от нищото) в т.нар. „зелена икономика“. От това се очакват баснословни печалби в обозримо бъдеще и, което е по-важното, ще бъдат само за „нашите хора“.

Второ , това се прави, за да се забрани постепенно всичко „незелено“ и да се наложат данъци върху вредните емисии на продукти от незападни страни, които не отговарят на новите критерии, което да ги направи неконкурентоспособни. Процесът вече е започнал.

Останалият свят, повтарям, тъй като това е много важно, те искат да въвлекат в нова сфера на икономическа дейност, в която мнозинството, поради липса на средства и липса на необходимите технологии, няма да могат да се конкурират с Запада, а страни като Китай, които вече са го настигнали и изпреварили, неизбежно ще изостанат в развитието си, ще бъдат забавени. И докато се адаптират, западняците ще измислят нещо друго.

Трето , провеждайки подобна политика, управляващите кръгове на Запада искат да лишат собственото си население от постигнатия висок стандарт на живот, да ограничат мобилността по екологични мотиви и да го принудят рязко да ограничи своите потребности. Но така, че никой нищо да не разбере. А именно под моралните и благородни предлози за спасяване на околната среда и бъдещето на човечеството. Това е необходимо преди всичко за повишаване на конкурентоспособността на Запада, където производствените разходи сега са твърде високи, за света на бъдещето.

По-специално европейците и американците ще бъдат принудени да се обличат и живеят по-скромно, да се хранят по-просто и по-евтино, с по-некачествена храна, да пътешестват по-малко и да заменят колите с двигатели с вътрешно горене с велосипеди и електрически коли, с които няма да стигнете далече.

Водещите германски автомобилни производители, например, планират дружно да преминат към производство на електрически превозни средства през следващите 20 години. И само най-скъпите модели – за богатите, разбира се, няма да пострадат – ще бъде ли възможно да пътувате далеч и бързо да презареждате.

Леките автомобили, работещи на бензин и дизел, се подготвят да бъдат законово забранени на Запад. Незападните страни, които успешно са усвоили производството на традиционни, добри и в същото време евтини автомобили, няма да могат да ги продават в страни, където ще важат западните правила. По този начин тяхното развитие ще бъде затруднено.

Подобен номер им беше изигран, когато Западът, начело със Съединените щати, осигури рязко увеличение на цените на петрола от началото на 70-те години на ХХ век, което торпилира плановете за развитие на много страни от третия свят, които нямаха нужните допълнителни средства.

Четвърто , в рамките на „зелената“ и „екологична“ програма, с помощта на фалшиви идоли като Тунберг, насърчавани от пропагандната машина, Западът подготвя „червените гвардейци“ за трансформирането им в интерес на свръхбогатите и най-висшата управленска каста. Зеленото движение „Петъци за бъдещето“, инициирано и финансирано от западната финансова олигархия, включва милиони деца и тийнейджъри. Те не могат да различат реалността от мита, да видят измамата, но могат да митингуват по улиците на града с лозунги за „опазване на климата“ и да бягат от часовете в училище.

Изглежда, че остава още малко и, както в средновековна Флоренция, младите „ангели“ на фанатика Савонарола ще се втурнат по улиците, ще нахлуват по къщите, ще наблюдават изпълнението на „правилните“ заповеди, ще подбират „грешните“ книги и продукти, изгаряйки ги на „кладата на суетата.“ Или, както през годините на „културната революция“ в Китай, да „стрелят по щабовете“ и да се подиграват на несъгласните.

Използвайки умело фалшификата за човешкия произход на глобалното затопляне за политически цели, Западът обучава милиони кадри и стотици хиляди активисти, които глобалистите цинично използват за свои цели, разчитайки на лековерност, страховете на хората и неразвитото съзнание. Това е необходимо, за да се създаде нова тоталитарна утопия и да се осигурят свръхпечалби за малцина. За останалите се готви нещо като казармен социализъм .

Какво от това?

Това е, за което всъщност говорим. Разбира се, никой не се нуждае от вонящи сметища и димящи комини на фабрики под прозорците на къщите. Екологията не е мръсна дума, тя е много важна, трябва да се следи, с което в Русия например има проблеми, но това трябва да става честно. Ако хората, в рамките на много ограничените си възможности, могат някъде и по някакъв начин да подобрят климата, това също е добре. Всички сме за това.

Но при никакви обстоятелства на опитните западни хищници, маскирани като вегетарианци, опитващи се да забавят развитието на бунтовническите страни и да сложат цялата планета в джобовете си, не трябва да се позволява да мамят и изтънчено да заблуждават хората.

Трудно ни е да влияем на вътрешните процеси в западните страни, а и не е нужно. Просто няма нужда да участвате в тази измама или да я прикривате. Русия, която представлява уникална цивилизация, е предназначена да стане страна – Ноев ковчег , което вече е добре. Определено има достатъчно място за нас самите. За най-добрите на Запад и в други страни, вероятно също.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СВЯТ

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се...

СВЯТ

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това...

ПОЛИТИКА

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни избори под никаква форма...

ПОЛИТИКА

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво длъжностно лице се изказва...