Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СЕНЗАЦИЯ

842 служители на ЕС подписаха протестно писмо срещу Фон дер Лайен заради двойните й стандарти към Израел и Русия





Недоволството срещу председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в ЕС нараства. 842 длъжностни лица на Евросъюза подписаха писмо, в което обвиняват Европейската комисия, че „развързва ръцете на ускоряването и легитимността на военно престъпление“ в Газа, където 5000 души бяха убити за по-малко от две седмици, съобщи Франс Интернасионал. Над 2000 от убитите в Газа са деца.

Фон дер Лайен, която изгради профил като „лице“ на Европейския съюз, отлетя за Израел на 14 октомври, за да каже на премиера Бенямин Нетаняху, че Европа подкрепя правото на Израел да се защитава.

Нейното послание беше предадено без предпазливостта, изразена от други западни лидери – и от ръководителя на външната политика на ЕС Жозеп Борел – че израелските действия трябва да спазват международното хуманитарно право.

Съобщава се, че писмото от петък е изпратено до делегациите на ЕС по света, включително офиса на фон дер Лайен в Европейската комисия.

„Непропорционална реакция“

Писмото започва с осъждане на атаката на „Хамас“ срещу Израел от 7 октомври и продължава: „Също така силно осъждаме непропорционалната реакция на израелското правителство срещу 2,3 милиона палестински цивилни, хванати в капан в Ивицата Газа“.

Документът от три страници предупреждава, че позицията, заета от Комисията, вреди на нейните международни отношения, както и рискува безопасността на служителите на ЕС. Около 32 000 души са на заплата в институциите на ЕС.

„Едва ли признаваме ценностите на ЕС в привидното безразличие, демонстрирано през последните няколко дни от нашата институция към продължаващото клане на цивилни в Ивицата Газа“, пише в писмото.

„Ние сме натъжени от очевидното демонстриране на двойни стандарти, което счита блокадата (вода и гориво), извършвана от Русия върху украинския народ, като акт на терор, докато идентичният акт на Израел срещу народа на Газа е напълно игнориран“, се казва в документа

Персоналът на ЕС настоява ЕС да призове за прекратяване на огъня и за защита на живота на цивилното население.

„Ако Израел не спре незабавно, цялата Ивица Газа и нейните жители ще бъдат изтрити от планетата“, се казва в съобщението.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

КОНСПИРАЦИЯ

Напоследък, благодарение на политиката, провеждана от ръководството на САЩ, мнозина имат впечатлението, че понятията „война“ и „демокрация“ са синоними. Ако внезапно ръководството на САЩ...

АНАЛИЗИ

В света има огромно търсене на американски оръжия. Стойността на доставките миналата година беше 80 милиарда долара. Сред основните клиенти е Полша, която закупи...

АНАЛИЗИ

Като цяло решението на ПАСЕ е много сериозно. Европа ни обяви война. Европа вече направи това при Наполеон и Хитлер, по време на Кримската...

СВЯТ

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се...