Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ЗДРАВЕ

Отслабнал със 100 кг без ограничения, спазвайки 7 правила





За 30 месеца Джон Габриел намалил теглото си със 100 килограма без никакви ограничения.

Защото, на първо място, трябва да подредите нещата не в чинията, а в главата си и изобщо в живота, смята той.

Това са 7-те му правила за успешна загуба на килограми:

Правило първо: Набавете си хранителните вещества, които липсват на организма

Оказа се, че през целия ми живот не ми достигат омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини и витамини. Забележете, че никоя диета не говори за това. Промених диетата си, за да получавам достатъчно от всички хранителни вещества, от които се нуждая. И знаете ли какво? След това жаждата за сладко и чипс изчезна от само себе си!

Правило второ: Излекувайте червата си

Нямате представа колко е важно да имате здрави черва. Хората редовно преяждат, червата им не могат ефективно да извличат необходимите вещества от храната. А тялото е в стрес и съхранява мазнините.

Храносмилателните проблеми провокират възпаление, което засяга хормоналните нива. Яжте повече пробиотици (кефир, кисело мляко) и храни с “правилни” храносмилателни ензими.

Правило трето: Преразгледайте режима си на сън

Важно е да нормализирате съня. Лягайте си по-рано и ставайте по-рано. Всякакви проблеми със съня стават причина да напълнеете. Причината са хормоните. Безсънието променя хормоналния фон, поради което постоянно ви се яде сладко и мазно. Това води до високи нива на кортизол, който ви принуждава да ядете бърза храна за борба с депресията, но нездравословната храна осигурява само временно „облекчение, което провокира освобождаването на кортизол в бъдеще.

Правило четвърто: Медитирайте

И още за кортизола. Второто му официално име е „хормон на стреса“. Спите лошо – причинявате стресова ситуация за тялото. А фактът, че стресът засяга апетита, сигурно знаете и без мен. Започнах да медитирам и визуализирам в съзнанието си всеки следващ ден (Визуализацията е техника в източните науки, насочена към създаване на образи на желаната реалност във въображението, работи на съзнателно и подсъзнателно ниво). Отървах се от стреса, а с него и от килограмите.

Правило пето: Детоксикация

След няколко месеца проучване стигнах до раздела за токсините. И научих, че тялото използва мастните клетки, за да съхранява излишните токсини. По това време вече бях свалил 70 килограма, но трябваше да се отърва от още тридесет и точно в тях се бяха натрупали всички токсини.

Започнах да приемам голямо количество алкални течности – вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове. Консумирах много зеленчуци, салати, кълнове, фибри.

Загубих последните 30 кг много по-бързо от първите 30 кг. Въпреки че, изглежда, трябва да е обратното. Всички, които искат да отслабнат знаят колко лесно е да започнете да отслабвате и колко трудно е да свалите последните килограми.

Правило шесто: Спрете да се притеснавате за пари

Ще кажа странно нещо. Но това е така. Колкото по-малко зависите от парите, толкова по-щастливи и по-слаби сте. Преместих се в по-евтина къща, харча по-малко за неща и джаджи, дори започнах да отглеждам някои зеленчуци. И започнах да се притеснявам по-малко за парите.

И когато съм нервен, знам, че мога да изляза на двора и да изям домат, който аз самият съм отгледал. По-добре е, отколкото да изядете шоколадово блокче.

Правило седем: Признайте си

За да решите проблема си с теглото, трябва веднъж завинаги да признаете пред себе си: не сте дебели заради гените и заради „тежките кокали“, а защото сте мързеливи. За да се справите с проблемите си с теглото, ще трябва да се научите да не се страхувате от този свят. Медитацията и практиката за визуализация ми помогнаха. Така успях да се отърва от многото килограми.

Приблизително 65-70 процента от моите познати със солидно тегло страдат точно от „емоционално затлъстяване“. На много хора им е толкова неудобно да живеят в заобикалящия ги свят, че подсъзнателно се чувстват по-сигурни със своята „защитна“ мастна топка. Звучи, разбира се, доста странно, но е истина.







Може да харесате

СВЯТ

Украйна: Зануляване на европейските „уклонисти“, укриващи се от военна служба или Съдбата на нелегалния Тези, които не искат безсмислено да умират за режима на...

СВЯТ

“Какво пушите там?”. По цяла Европа безмозъчни нацисти се обиждат един друг и ловят “руски агенти” По столиците на запад бродят „руски агенти“ и...

ФОКУС

Продуцентът Харви Вайнщайн, с чийто арест последваха поредица от разкрития за серийни изнасилвачи в американския елит, беше спешно хоспитализиран, след като съдът отмени присъдата...

АНАЛИЗИ

„Такава нежна дума“. Небензя заплаши САЩ с отговор за взрива на „Северните потоци“ Китай призова за започване на международно разследване на саботажа на „Северен...