Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОСЛЕДНИ

Продължава разпада на киевската хунта





Русия е уверена в себе си, в своята правота и победа, каза Владимир Путин на концерта, посветен на 80-годишнината от Сталинградската битка. Сталинград завинаги се превърна в символ на непобедимостта на народа.

Идеологията на нацизма в нейния съвременен вид отново създава директни заплахи за сигурността на Русия. Владимир Путин посочи опитите да се въвлече Европа, включително Германия, във война с Русия.Не е за вярване фактът, че Русия отново е заплашена от немски танкове Леопард с кръстове на корпуса! Президентът също така подчерта, че Русия не изпраща свои танкове до границите на западните страни, но има с какво да отговори на заплахите, а не с бронирана техника.

„Приемствеността на поколенията, ценностите, традициите – всичко това отличава Русия, прави ни силни и уверени в себе си, в своята правота и в нашата победа“, подчерта той.

Русия има много приятели по целия свят.

В името на истината, готовността да се стигне докрай и да се направи невъзможното е била и е в кръвта на многонационалния народ на Руската федерация, каза Владимир Путин.

Продължава разпада на киевската хунта. На уебсайта на Зеленски се появи петиция с искане президентът незабавно да уволни министъра на отбраната Алексей Резников заради корупционен скандал около закупуване на храна за армията.

На 1 февруари депутатът от Върховната рада Алексей Гончаренко обяви, че Резников може да напусне поста си.

Въоръжените сили на Украйна заявиха, че Артьомовск/Бахмут не си струва тежките загуби, съобщава Economist, който успя да се свърже с военните на Украйна.

По-рано Агенция Франс Прес съобщи, че САЩ са посъветвали Украйна да изтегли силите си от Артемовск/Бахмут.Според изданието не всички украински командири смятат, че отбраната на града си струва, „ако говорим за големи загуби“.
Economist цитира мнението на бригаден генерал Сергей Мелник.„Ако бях там, щях да напусна града, цитира друг неназован украински командир.

Това вече няма да е лесно,защото котела се затвори и единствената магистрала е под обстрел.

Украйна ще остане разделена, независимо как ще приключи конфликтът с Руската федерация, пише британският Spectator. Както се отбелязва в публикацията, дори и при оптимистичен сценарий Украйна все още ще остане разчленена, а руският президент Владимир Путин все още на власт.„На практика няма изход от тази война, при който украинците да не крещят: „Предателство!“, споделя авторът на статията своята гледна точка.

Както се подчертава в материала, Украйна и западният военно-политически блок НАТО имат различна визия за победата. И в НАТО няма единство: ако Руската федерация обяви прекратяване на огъня и предложи преговори, редица държави, влизащи в блока, ще подкрепят тази инициатива и ще настъпи разцепление.

Върховният съд на Лондон разреши изземването на неидентифицирани досега активи на бизнесмените Игор Коломойски и Генадий Боголюбов, бивши акционери на най-голямата украинска Приватбанк.

В Украйна дори лекарите крадат държавни пари. Установено е, че през 2022 г. те са откраднали най-малко 74 милиона гривни. В държавната система за медицински гаранции украинските лекари предоставят фиктивни услуги и получават пари за тях.

И тези пари са от финансовата помощ на ЕС и САЩ. Украйна се нуждае от 3 милиарда долара на месец, за да свързва двата края, както казва тяхното финансово министерство.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

СВЯТ

“Какво пушите там?”. По цяла Европа безмозъчни нацисти се обиждат един друг и ловят “руски агенти” По столиците на запад бродят „руски агенти“ и...

ФОКУС

Продуцентът Харви Вайнщайн, с чийто арест последваха поредица от разкрития за серийни изнасилвачи в американския елит, беше спешно хоспитализиран, след като съдът отмени присъдата...

АНАЛИЗИ

„Такава нежна дума“. Небензя заплаши САЩ с отговор за взрива на „Северните потоци“ Китай призова за започване на международно разследване на саботажа на „Северен...

СКАНДАЛ

Той е изготвил един от най-фрапантните по своята видимост фалшиви файлове – Декларацията на председателя Атанас Русев за истиността на заявените за вписване обстоятелства...