Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ТЕХНОЛОГИИ

Електромобилите са 79% по-проблемни от автомобилите с ДВГ





Логично е задвижването на електромобилите да има по-малко проблеми от това на двигателите с вътрешно горене (ДВГ). В края на краищата те не трябва да издържат на хиляди малки експлозии всяка секунда, в която двигателят работи. Всъщност, за разлика от автомобилите с ДВГ, при тях няма движещи се части или други стресови фактори, докато автомобилът работи на празен ход.

За съжаление, изглежда, че освен хибридите, хибридите с възможност за включване към електрическата мрежа (PHEV) и напълно електрическите превозни средства (EV) са много по-малко надеждни от двигателите с вътрешно горене, съобщава Калдата. Проучването идва от надеждната организация за наблюдение на потребителите Consumer Reports (CR). В неотдавнашно проучване CR изследва 330 хил. автомобила, като разглежда 20 често срещани автомобилни проблема – от дребни проблеми като скърцащи спирачки до сериозни ремонти като сериозни проблеми с двигателя и трансмисията. В проучването всеки автомобил е класиран от 0 до 100 по надеждност, като се отчита сериозността.

https://www.youtube.com/watch?v=a8JrPXvWkW0

По скалата от 0 до 100 електромобилите получиха среден резултат от 44 точки. Електрическите SUV-та имаха малко повече проблеми – 43 точки. Електрическите камиони бяха на дъното сред всички електрически автомобили, като получиха само 30 точки.

Разглеждайки проблемните области, CR установи, че електромобилите имат 79% повече проблеми от задвижваните с ДВГ коли. Plug-in хибридите са още по-зле, като се оказват със 146% по-ненадеждни от автомобилите с конвенционално задвижване. Най-големият губещ в категорията PHEV е Crysler Pacifica, който получи най-ниската в индустрията оценка за надеждност от 14 точки.

Изненадващо, обикновените хибриди (електромобили, които не се нуждаят от зареждане между пътуванията) са най-надеждната категория, като при тях проблемите са с 26% по-малко, отколкото при автомобилите с ДВГ. Consumer Reports твърди, че по-добрите резултати за надеждност на хибридите се дължат на 25 години усъвършенстване.

Consumer Reports установи, че Lexus е най-надеждната марка със среден резултат от 79 точки. Toyota (76) и Mini (71) заеха съответно второ и трето място. Honda и нейната луксозна марка Acura се наредиха на четвъртото място, като всяка от тях получи по 70 точки, а Subaru за малко не влезе в челната петица със своите 69 точки.

По региони Япония продължава да води в класацията за обща надеждност с резултат от 63 точки – това е със 17 точки пред втория географски регион на производителите в класацията – Европа с 46 точки. Първите 10 най-надеждни марки са от Япония и Европа, съответно 7 на 3. Производителите на автомобили в САЩ изостават с плачевен среден резултат за надеждност от 39 точки и нямат нито един автомобил в първата десятка.

Петте най-ненадеждни производители са Jeep (26), Volkswagen (26), Rivian (24), Mercedes-Benz (23) и Chrysler (18).

Consumer Reports съветва тези, които искат да преминат на електрическо задвижване да не бързат. Купувачите трябва да се запознаят с отзивите и да идентифицират проблемите, с които са се сблъскали други клиенти, преди да се сключват сделка.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

В тази „ротация“ се крие причината да бъдат фалшифицирани документите на сдружението „Да запазим Корал“ Лена Бориславова пази обясненията за „Корал“ за съда, отказва...

СКАНДАЛ

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, който днес в ефира на bTV изнесе повече от скандална информация за фалшифицирани документи от Лена...

СКАНДАЛ

Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...