Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СЕНЗАЦИЯ

Парад на идиотизма в Европа … ще конфискуват тоалетната хартия и бельото на руснаците





ЕС ще конфискува коли, телефони, тоалетна хартия и сапун от руснаци

Призрака на фашизма надвисва над Европа

На руските граждани е забранено да вземат лични вещи със себе си, когато пътуват до ЕС, съобщи Европейската комисия. Стоки, вариращи от лични автомобили и смартфони до сапун и дори тоалетна хартия, са санкционирани и по тази причина не могат да бъдат внасяни в блока дори временно или по време на туристически пътувания.

Последният набор от отговори на „често задаваните въпроси“ от Европейската комисия, публикуван в петък, специално се фокусира върху руските автомобили. „Няма значение дали използването на превозните средства е частно или търговско“, стига те да попадат в категорията на санкционираните стоки, се казва в съобщението.

Забраната обхваща „превозни средства с руски регистрационен номер“ и „регистрирани в Русия“, се казва в изявлението на комисията, като се добавя, че продължителността на евентуалния престой на автомобил в ЕС „не е от значение“. Уточнението дойде след поредица от инциденти, при които германските митнически власти конфискуваха частни руски автомобили, влизащи в страната.

Тогава Москва обвини Берлин в „кражба“ на руски автомобили и предупреди гражданите си да не влизат с колите си в Германия. Германските власти обясниха действията си, като се позоваха на санкциите, наложени срещу Русия.

В разяснението от петък на Европейската комисия се казва, че не само автомобилите, но и широк спектър от други лични стоки също подлежат на санкции, ако произхождат от Русия. На въпрос дали руските граждани могат временно да внасят лични стоки и превозни средства в ЕС, включително когато пътуват като туристи, Брюксел каза „не“, добавяйки, че всичко, посочено в приложение XXI към регламента на ЕС за санкции срещу Русия, е забранено.

В приложението са изброени повече от 180 категории стоки, които освен лични превозни средства, включват телефони, камери, дамско облекло, различни видове чанти, обувки, сапун, парфюмерия и дори тоалетна хартия.

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СКАНДАЛ

В тази „ротация“ се крие причината да бъдат фалшифицирани документите на сдружението „Да запазим Корал“ Лена Бориславова пази обясненията за „Корал“ за съда, отказва...

СКАНДАЛ

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, който днес в ефира на bTV изнесе повече от скандална информация за фалшифицирани документи от Лена...

СКАНДАЛ

Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...