Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Треперещия вече Борисов истеризира и се отрече от служебното правителство





  • Каквото искат да правят и Главчев, и Радев, разяри се водачът на ГЕРБ заради съпротивата срещу Даниел Митов
  • Вбесен от съпротивата на президента Румен Радев срещу рокадите в служебното правителство, герберският вожд Бойко Борисов обяви, че се отказва от всякаква отговорност за кабинета, оглавен от бившия му съпартиец Димитър Главчев.

В разстояние на няколко дни Главчев отстрани двама от министрите, които лично беше предложил – на външните работи Стефан Димитров и на земеделието Кирил Вътев. Той предлага те да бъдат сменени с Даниел Митов, който е зам.-председател на ГЕРБ, и Георги Тахов. Тези внезапни рокади са очевидно в полза на партията на Бойко Борисов, на която Главчев дължи цялата си кариера. Опозицията в парламента нарече действията на Главчев „пуделщина в политиката“ и го заплаши с вот на недоверие. А Радев отсече, че няма да се съгласи толкова явно партийна фигура като Митов да оглави дипломатическата служба, и покани служебния премиер на разговор по казуса в петък.

Това разяри герберския водач. „Не искам да нося отговорност за това правителство! Отхвърлям и искам да остане този министър (Стефан Димитров – бел.а.)! Да си носи Радев отговорност, както за всички други провали на служебното му правителство! Не искам да нося ангажимент като партия повече за това правителство!“, крещеше Борисов пред журналисти в Тутракан, където е на посещение.

После обвини журналистите, че умишлено не напомнят за партийните фигури в служебните правителства на Радев. „Аз помня ярките политически лица в кабинетите на Радев – Весела Лечева, Явор Гечев, Янаки Стоилов, Крум Зарков – цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство, а той казва, че то било неутрално! Впоследствие той правеше цели партии от служебното правителство – на Стефан Янев, на Кирил и Асен. Ние безпаметна нация ли сме?“, гневеше се Борисов.

След това се нахвърли на ПП-ДБ, от които обяви, че се срамува. „Дани Митов е от тях. Когато дойде в ГЕРБ, дойде, за да бъде мост между партиите. Ако искат, да го слагат. Нека си стоят тези. Каквото искат да правят и Главчев, и Радев“, продължи да беснее герберският лидер.

Той ядосано си спомни за непрекъснатите обвинения, че Юлия Ненкова – майката на депутата от ГЕРБ-СДС Александър Ненков, е дългогодишен председател на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). „Майката на регионалния министър (Виолета Коритарова – бел.а.) е майка на шефа на Подуене, който е по-голям район от Русе“, отвърна обвинително Борисов, като че ли това оправдаваше назначението в КЗК.

Малко по-късно Андрей Цеков – доскоро регионален министър, а сега депутат от ПП-ДБ, определи Коритарова пред медиите като дългогодишен кадър на ГЕРБ, която при последния кабинет на Борисов оглавява агенцията за кадастъра – пост, от който Цеков я отстранил. Синът й пък е кмет на столичния район „Подуяне“ от „Спаси София“, не от ПП-ДБ. „Ние нямаме никакво участие в кабинета“, заключи Цеков, като така отхвърли твърденията на Борисов, че половината правителство е на ПП-ДБ. Колегата му Даниел Лорер добави, че десницата няма нищо общо с драмата около външния министър и определи това като неразбирателство между ГЕРБ и президента.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

В тази „ротация“ се крие причината да бъдат фалшифицирани документите на сдружението „Да запазим Корал“ Лена Бориславова пази обясненията за „Корал“ за съда, отказва...

СКАНДАЛ

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, който днес в ефира на bTV изнесе повече от скандална информация за фалшифицирани документи от Лена...

СКАНДАЛ

Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...