Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПОЛИТИКА

Американското посолство командва поради липса на истински Българи





  • Василев: „Американското посолство ненарочно командва нашия политически елит“. Обясни, каква е схемата
  • В държавата се води борба за преразпределение на лостовете за влияние между партньорите, които управляваха държавата. Надявам се на изборите да се даде подкрепа на опозиционните партии.

Това заяви политическият анализатор Слави Василев в интервю пред БНР, визирайки оставката на директора на НЗОК, „Булгаргаз“, криминално-съдебните, митници и гл. секретар на МВР.

„От фактите през последните седмици се оказва, че контрабандата с цигари е била на една от партиите в сглобката, горивата са били на другите партии. Борбата е кой колко от кеша да вземе, отдавна е така в политиката в България“, коментира анализаторът.

Той определи говореното за евроатлантически ценности като „Приказки под шипковия храст“.

„Когато се разбърка равновесието между властите, вследствие на промените в Конституцията, то държавата изпада в тази ситуация. А това е в противоречие на здравия разум. Пеевски, Борисов и Петков решиха да отнемат възможността на президента да съставя политическа алтернатива. Като гласуваха промените, но не си направиха сметката, че ще се стигне до служебно правителство“, обясни той във връзка с политическата ситуация у нас.

Според Василев има два изхода от ситуацията. „Първият е в решението на Конституционния съд за промените. Вторият е управляващата сглобка, това мнозинство, да седнат и да осъзнаят, че настоящата политическа ситуация е вредна за цялата държава“, посочи анализаторът.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Той е категоричен, че президентът Румен Радев е „в изключително сложна ситуация“.

По думите на политическия анализатор държавният глава на практика е пред неприятния избор да не подпише указа за смяната и да остави тези министри. „С това ще повиши още повече напрежението в обществото и в политическата класа. Другият му вариант е да се съобрази с тези промени и да заприлича на фигура, която отразява волята на Пеевски и Борисов“, смята Василев

Василев бе категоричен, че американското посолство не управлява насила редовното и служебното правителство, а българските политици ходят и се предлагат.

„Смятам, че американското посолство ненарочно командва нашия политически елит. Нашият политически елит се предлага на американското посолство. Борисов и Пеевски станаха най-големите евроатлантици“, отбеляза политологът.

Политическият анализатор Слави Василев

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, който днес в ефира на bTV изнесе повече от скандална информация за фалшифицирани документи от Лена...

СКАНДАЛ

Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...

СВЯТ

Земята е достатъчно голяма, за да могат и Китай, и САЩ да се развиват и просперират, смята президентът Си Дзинпин Нееднозначен засега е резултатът...