Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ПАРИ

Страхотен ръст на безработните в Германия удря пазара на труда





Броят на безработните в Германия се е увеличил повече от очакваното през февруари, тъй като забавянето на най-голямата икономика в Европа се е отразило и на пазара на труда, показват данни на Федералното бюро по труда, цитирани от Ройтерс.

Службата съобщи, че броят на безработните е нараснал с 11 хил. до 2,713 млн. души според сезонно коригираните данни. Анкетирани от Ройтерс анализатори очакваха по-малък ръст от 7 хил. души.

Броят на безработните германци се е увеличил повече от очакваното през февруари. Графика: Bloomberg

Безработицата в страната е останала стабилна на ниво от 5,9%, сочат сезонно изгладените резултати.

„Слабата икономическа среда потиска като цяло здравия пазар на труда“, каза директорът на Федералното бюро по труда Андреа Налес.

„Данните за безработицата често отчитат спад през февруари“, добави тя. „Тази година не е така.“

Министърът на труда Хубертус Хайл каза, че работодателите разчитат на вече назначените си работници предвид недостига на квалифицирана работна ръка.

„Рискът от съкращения остава нисък“, каза Хайл в изявление, добавяйки, че търсенето на нови служители е намаляло.

През февруари в бюрото по труда са регистрирани 706 хил. свободни работни места, или със 72 хил. по-малко от преди година.

В последните си икономически прогнози правителството предупреди, че инерцията на пазара на труда в Германия се е забавила и ще остане слаба през първите няколко месеца на 2024 г.

То намали и прогнозата си за икономически растеж за тази година до 0,2% от 1,3% преди това.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

Метаданните на файловете, подадени в Търговския регистър, с които Кирил Петков излиза от сдружението “Да запазим Корал”, разкриват, че освен от Лена Бориславова, един...

СКАНДАЛ

„Коралгейт“ е само началото. Кирил Петков се забърка в чисто нов скандал. Журналистът от „Биволъ“ Асен Йорданов твърди, че лидерът на ПП се е...

СВЯТ

Земята е достатъчно голяма, за да могат и Китай, и САЩ да се развиват и просперират, смята президентът Си Дзинпин Нееднозначен засега е резултатът...

ПОЛИТИКА

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет. Чрез конкретен пример цяла...