Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Уволниха от днес за днес шефката на Нова телевизия





Бившата търговка на перални, печки и духалки Стефана Здравкова освободена изненадващо от медиата

Дирк Геркенс поема ролята на главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“, част от „Юнайтед медиа“ която притежава и „Виваком“. Той заема поста на Стефана Здравкова, която беше назначена за главен изпълнителен директор на „Нова Броудкастинг Груп“ през 2022 г. В портфолиото на групата влиза Нова телевизия.

Дирк Геркенс поема управлението на Нова

Геркенс поема управлението „считано от днес“, което не е типично за подобни големи корпорации – обикновено рокадите там се планират месеци по-рано. Това означава, че досегашния директор Стефана Здравкова е била уволнена. За това говори и факта, че в съобщението за рокадата, пратено до медиите, не са цитирани нейни думи, както изисква добрата етика в такива големи корпорации.

Отстраняването на Стефана Здравкова е странно, тъй като медиата в последните 2 години бележи осезаем ръст на приходите, а печалбата доближава внушителните 100 милиона лева през 2022 г. Най-вероятно причината за внезапното освобождаване на шефката на телевизията е нещо, свързано със съдържанието, допускат в медийните среди.

„Честно казано, тя изобщо не беше подходяща за тази позиция. Ние помежду си я наричахме „продавачката на перални, печки, хладилници, климатици и духалки“, защото нейната професионална биография тръгва от търговеца на битова техника Еmag, която оглавява няколко години – нещо, с което тя изключително много се гордееше, но и нещо твърде далеч от медийния бизнес. Тя така и не проумя спецификата и отговорността на това да управляваш толкова голяма медиа. Нейно бе решението да се излъчи чалга концерт на Лепа Брена и Драгана Миркович навръх Нова година, което възмути прогресивната част на обществото. Тя дори не се и запозна с водещите и журналистите от телевизията, смяташе ги за незначителни фигури. Беше фиксирана единствено в приходите на каналите от групата, не проумя, че една водеща телевизия с национален лиценз има и друга мисия и цифрите не са единствено важните“, обобщава пред нас 2-годишния й престой в медиата дългогодишен мениджър от канала. Той намира отстраняването на Здравкова като „закономерно и дори закъсняло“.

„С увереност считам, че Дирк ще гарантира успешното продължаване на дейността на „Нова Броудкастинг Груп“ като опитен медиен експерт с ценни познания за българския пазар. Благодарим на Стефана за нейната работа, “ казва Александра Суботич, изпълнителен директор на United Media в съобщение, пратено до медиите.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Дирк Геркенс има 25-годишен опит в телевизионната индустрия и до момента е член на управителния съвет и директор „Програми, продукция и рекламни продажби“ на United Media, която е собственик на „Нова Броудкастинг Груп“. Преди да се присъедини към United Media, Дирк Геркенс е главен изпълнителен директор на RTL Klub и TV2 в Унгария.

United Group припомнят, че той участва активно в интеграцията на „Нова Броудкастинг Груп“ след придобиването ѝ от United Group през 2020 г., като успешно съчетава ръководната си роля в United Media с позицията на изпълнителен директор на Nova от 2021 г. до 2022 г.

Новината за смята идва малко след като стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията е одобрила сделката, с която „Виваком“ придоби доскорошният си конкурент „Булсатком“.

В края на 2023 година стана ясно, че Светлана Василева поема съдържанието на най-голямата медийна група „Нова броудкастинг груп“, в чието портфолио влизат „Нова телевизия“ и „Нова News“. От 2 януари 2024 г. тя отговаря за програмното съдържание на групата, със заявката да го развива чрез телевизионните и дигитални платформи, съобщиха от медийната компания. Светлана Василева е първият изпълнителен директор на Би Ти Ви, а в периода 2010 – 2012 г. е главен изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

Наблюдава се поредното разделение сред опонентите на Русия на Запад, този път по съвсем реален начин. Към тези, които не искат Урсула фон дер...

СВЯТ

Украйна: Зануляване на европейските „уклонисти“, укриващи се от военна служба или Съдбата на нелегалния Тези, които не искат безсмислено да умират за режима на...

СВЯТ

“Какво пушите там?”. По цяла Европа безмозъчни нацисти се обиждат един друг и ловят “руски агенти” По столиците на запад бродят „руски агенти“ и...

ФОКУС

Продуцентът Харви Вайнщайн, с чийто арест последваха поредица от разкрития за серийни изнасилвачи в американския елит, беше спешно хоспитализиран, след като съдът отмени присъдата...