Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Шотландия иска да се освободи от окупиращата я Великобритания!





Първият министър на Шотландия Хамза Юсуф призова за независимост от Великобритания поради упадъка на кралството. Той заяви това на 13 март пред испанския вестник El País.

„Брекзит беше истинска катастрофа. Вече много икономисти и експерти от всички направления уверяват, че Великобритания е в по-лошо положение от другите страни около нея. Ето защо имаме нужда от независимост повече от всякога, защото днес Шотландия е обвързана с Обединеното кралство, което е в икономически упадък поради излизането си от ЕС“, заявява Юсуф.

Той отбелязва, че не подкрепя едностранното напускане на Обединеното кралство и настоява за провеждането на референдум.

Юсуф Хамза, Първи министър на Шотландия

„Това трябва да бъде законен и задължаващ референдум. Няма друг начин да се постигне независимост. Ето защо трябва да създадем необходимия политически натиск, така че правителството на Обединеното кралство да няма друг избор, освен да се подчини на волята на гражданите“, уточнява лидерът на шотландското правителство.

Известия припомня, че през ноември 2022 г. Върховният съд на Обединеното кралство отказа да позволи на Шотландия да проведе нов референдум за независимост без съгласието на британското правителство. Тогава съдът единодушно заключи, че шотландският парламент няма правомощието да приеме закон за референдум.

През 2014 г. в Шотландия вече се проведе референдум за независимост, на който повече от 55% от жителите на страната гласуваха за оставане в състава на Обединеното кралство. След това властите предложиха да се проведе нов референдум, тъй като резултатите от предишния доведоха до излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС). Беше отбелязано, че шотландците трябва да решат дали при това положение да останат като част на Обединеното кралство.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ВОЙНА

Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът...

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

СВЯТ

Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г. Около 20% от бюлетините на президентските избори в САЩ...

АКТУАЛНО

“Фашистите използва тактиката на хилядите драскотини и терора”, типичен почерк на британските служби.  Вече няма резерви, усеща се умора отпред, американските “Ейбрамс” са пратени...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget