Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Мъск заклейми Ройтерс. Извади им кирливите ризи





Американският бизнесмен и милиардер Илон Мъск в събота, 2 март, нарече Ройтерс най-лъжливата медия. Той е известен, че не крие мнението си по важни и горещи теми от политическия и обществения живот. Често изразеното от него становище предизвика дебати, а нерядко и скандализира опонентите му.

Този път, Мъск се зае с медиите и достоверността на информацията, която поднасят – тема, която е буквално табу.

„Традиционните медии лъжат така непринудено, както дишат. Ройтерс е най-зле от всички в момента“, написа Мъск в социалната мрежа X (бивш Twitter), информира Известия.

Илън МъскМъск подкрепи изявлението на основателя на частната военна компания Blackwater Ерик Принс за необходимостта Украйна да напусне Крим и Донбас. Мнението си той сподели на 2 март в социалната мрежа X (преди Twitter).

„За съжаление, това е вярно“, коментира Мъск по повод публикацията на Принс, че „западната защита е смешна“.

По-рано същия ден основателят на Blackwater PMC Ерик Принс в YouTube канала PBD Podcast призова Украйна да „остави“ Крим, Луганск и Донецк на Русия и да прекрати конфликта . Според него западните страни няма да водят военни действия с Русия, докато Украйна само се изтощава по време на конфликта.

По-рано, на 17 февруари, Мъск се съгласи с мнението на американския бизнесмен Дейвид Сакс, който заяви, че Западът разпространява невярна информация за украинския конфликт. Сакс посочи още, че Западът е убеден, че няма възможност за постигане на мир, въпреки че всъщност многобройните възможности за разрешаване на конфликта чрез преговори просто са били отхвърлени.

На 29 февруари бившият офицер от разузнаването на въоръжените сили на САЩ Скот Ритър в интервю за YouTube канала Dialogue works каза, че украинските въоръжени сили рискуват напълно да загубят контрол над своите градове, включително Харков и Одеса, ако конфликтът не приключи много скоро.

По думите му, вероятността още 20% от територията на Украйна да бъде завзета от Русия е голяма, ако ВСУ продължават да слушат НАТО

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ВОЙНА

Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство,...

СВЯТ

Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г. Около 20% от бюлетините на президентските избори в САЩ...

АКТУАЛНО

“Фашистите използва тактиката на хилядите драскотини и терора”, типичен почерк на британските служби.  Вече няма резерви, усеща се умора отпред, американските “Ейбрамс” са пратени...

БЪЛГАРИЯ

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта. Те предвиждат хазартни зали...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget