Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БАНКЕРЪ

ОББ вече е най-голямата банка в България





ДСК и Уникредит Булбанк заемат второ и трето място в класацията по активи

Обединена българска банка (ОББ) вече е най-голямата банка в България. Тя е детронирала досегашния лидер ДСК, който остава на второ място, а на трета позиция е дългогодишният водач в класацията по активи Уникредит Булбанк.

Данните за разместванията по върха са на БНБ и показват положението към 30 юни. В края на миналата година ДСК банка бе най-голямата у нас, но междувременно бе финализирана голяма сделка, която изпрати на върха нов финансов гигант.

През пролетта ОББ се обедини с КБС Банк – наследник на Райфайзенбанк България. След това сливане активите на ОББ (името Обединена банка наистина й приляга) достигнаха 31.372 млрд. лв.

Придобиването на бизнеса на Raiffeisen bank в България бе една от най-големите сделки у нас в последните години – цената бе 1.015 млрд. евро.

Сега Банка ДСК е втора с размер на активите 30.569 млрд. лв., а Уникредит Булбанк, която дълги години беше №1, изостава на трето място с 29.944 млрд. лв.

Както се вижда от числата, разликите в активите на първите три гиганта са доста малки.

Следваща в класацията на големите е Пощенска банка, чиито активи са 17.776 млрд. лв. Тя придоби БНП Париба, но тази сделка е сравнително скорошна и още не е отчетена в рейтинга, съставен от БНБ към средата на годината.

Челната петорка се допълва от Първа инвестиционна банка (ПИБ), която има активи за 13.055 млрд. лева.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА







Може да харесате

СВЯТ

Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г. Около 20% от бюлетините на президентските избори в САЩ...

АКТУАЛНО

“Фашистите използва тактиката на хилядите драскотини и терора”, типичен почерк на британските служби.  Вече няма резерви, усеща се умора отпред, американските “Ейбрамс” са пратени...

БЪЛГАРИЯ

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта. Те предвиждат хазартни зали...

СЕНЗАЦИЯ

Живко Коцев отдъхвал в най-скъпия курорт на Малдивите с Николина Ангелкова и контрабандиста Ярата Подарили му часовника за 50 бона на летището в Дубай...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget