Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

НОВИНИ

ФБР е знаело, че предстои масово убийство във Флорида, но не е направило нищо!





Федералното бюро за разследване е бездействало, въпреки че е било предупредено за потенциалната опасност, която представлявал Никълъс Крус – младежът, който застреля 17 души в гимназия в щата Флорида.
ФБР поясни, че на 5 януари е получило обаждане от близък на Крус, който е разказал, че младежът имал намерение да убие хора, в това число и в учебно заведение.
Тази информация трябваше да бъде разглеждана като потенциална заплаха и трябваше да бъде предадена на бюрото на ФБР в Маями, което щеше да извърши необходимите разследвания.
Случило се е точно обратното и се оказва, че не е имало задълбочено разследване и процедурите не са били спазени, пише в съобщението до медиите на Федералното бюро за разследване.
Информаторът е съобщил по телефона, че Крус е въоръжен и че публикува заплашителни послания в социалните мрежи.
В сряда 19-годишният Крус, който е бил изключен от гимназията близо до град Паркланд, откри огън в училището и уби 17 души.
Директорът на ФБР Кристофър Рей пое ангажимента да проучи из основи проблема и да преразгледа действащите процедури.
ФБР също така призна, че през септември потребител в YouTube е подал сигнал за коментар, оставен от потребител с име Никълъс Крус. Коментарът гласи: “Ще стана професионален стрелец в училищата”.
Бюрото твърди, че не е успяло да идентифицира точно човека, който е публикувал този коментар.
Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс също спомена за пропуски на ФБР с трагични последици:
Установено е, че е имало предупредителни сигнали и че ФБР ги е подминало. Ние виждаме трагичните последици от тези пропуски, заяви той.
Републиканският губернатор на Флорида Рик Скот определи като неприемливо бездействието на бюрото и призова Кристофър Рей да подаде оставка.







Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

СВЯТ

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget