Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ЗОРА ТВ

Западните неоколониалисти ликвидират националните държави, като България





《Мария Пиргова: Глобалните политически елити вече оказват натиск за ликвидиране на националните държави. Пример е България》
Това каза политологът и д.п.н. Мария Пиргова за новата си научна статия „Неолиберализъм (другата дума на неофашизъм) към неототалитаризъм“, която ще бъде публикувана до дни в медиите. Според нея тази неототалинарна власт има за цел да укрепи неолиберализма, сиреч свръхлиберализма, насочен към свръхексплоатация на наемния труд, дерегулация на държавата и стремеж към глобални политически отношения.

„Вече има натиск от страна на политическите елити да ликвидират националната държава. След маргинализация се минава към тотална ликвидация. България е пример за такава ликвидация на националната държава“, категорична беше Пиргова. По думите ѝ, ние вече не можем да защитим националните ни интереси.

„В политологията говорим за демокрация, демократична система, как през избори произвеждаме власт. В държавите, които са вече псевдодържави, че и в развитите даже, виждаме тенденции така наречената демокрация да не произвежда власт от долу до горе чрез избори. Политологията трябва да се ревизира вече изцяло. Ние отиваме на избори, но не произвеждаме власт. Защото дори избирателната система е пропорционална, или мажоритарна, затворените партийните елити подреждат листите.

Партиите назначават политическите фигури за харесване и избор от народа. Те предопределят кой ще е избран. Партийните елити са лобисти на едрия капитал. Сиреч едрият капитал подрежда листите. Той си купува листите“, поясни Пиргова.

„Вредата от дерегулацията на държавата води до хаос и беззаконие. Днес неототалитаризмът засяга глобално целия свят. Едрият капитал вече притежава държавите“, категорична беше Пиргова.

Това каза Мария Пиргова за новата си научна статия „Неолиберализъм към неототалитаризъм“, която ще бъде публикувана до дни в медиите.

Според нея тази неототалинарна власт има за цел да укрепи неолиберализма, сиреч свръхлиберализма, насочен към свръхексплоатация на наемния труд, дерегулация на държавата и стремеж към глобални политически отношения.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ







Може да харесате

БЪЛГАРИЯ

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със 152 гласа „за“ на...

ФОКУС

Носителят на награди журналист, автор на популярната книга „Дълбоката държава“ и новия бестселър, наречен „Индоктриниране на нашите деца до смърт“, Алекс Нюман заяви, че...

СКАНДАЛ

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и наркотиците Вижте Павел Лисев,...

АНАЛИЗИ

Бездарността на властите стана проклятие за Великобритания Британският премиер Риши Сунак не отговори на очакванията на населението и счупи всички предишни рекорди на непопулярност,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget