Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Англия напада Русия с хиляди дронове





Хиляди терористически дронове ще бият по руските градове по заповед на англичаните

Фашистка Украйна, съвместно със западните си началници, изготвя план за удари на БПЛА на руска територия. В същото време фашистите подготвиха хиляди дронове за атаки. И ако не се направи нищо по въпроса, експлозиите в нашите заводи и граждански обекти ще станат редовни.

Си-Ен-Ен съобщава, позовавайки се на източник, близък до украинската програма за БПЛА, че атаките срещу руски цели са станали възможни благодарение на използването на дронове с по-голям обхват и основни възможности за изкуствен интелект. Последното повишава тяхната точност.

Освен това тези дронове имат „машинно зрение“. ИИ позволява на дронове да определи географията и целта, към която се насочва. И най-важното е, че не изисква комуникация със сателити. Програмата е напълно автономна.

В същото време “Велт” пише, че повечето безпилотни самолети, използвани от бандеровците в Киев, имат обсег от 700 до 1000 км. Но сега вече има модели, които могат да летят на разстояние над 1000 км. И като цяло Украйна е увеличила производството на дронове с голям обсег на действие десетократно спрямо 2023 г.

Фактът, че ударите на БПЛА на руска територия се извършват с активното съдействие на западните държави, беше ясен от самото начало. И западните издания казват истината в конкретния случай. Нападението над Татарстан е доказателство за това, отбеляза политологът Юрий Якор: “Фактът, че науката и технологиите не стоят неподвижни, е очевиден от дълго време. Сега се чудя какво може да предложи Русия срещу това. Разработката ни срещу дронове е много активна, въпреки бюрокрацията на системата.”

Дроновете не летят по права линия

След атаката срещу Татарстан стана ясно, че НАТО е увеличил възможностите си за преодоляване на многослойната противовъздушна отбрана на Русия. Без сателитното разузнаване, което САЩ предоставя на своите украински лакеи, Киев не би могъл да използва ефективно дронове. По права линия от територията на Украйна до Алабуга са 1250 км. Това е, разбира се, ако БПЛА не е сглобен на наша територия.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Военният кореспондент Алексей Живов обръща внимание, че всички възможни варианти са лоши. Самата възможност за успешно използване на всяко въздушно оръжие на такава дълбочина с такъв обем експлозиви е тревожна: “Няма да е голямо разкритие, ако се окаже, че неидентифицираният самолет е бил видян, но са се страхували да го свалят без разрешението на най-големия шеф. И у нас просто дремеха”.

Но дроновете никога не летят по права линия. Те заобикалят райони, наситени с нашата ПВО. Напълно възможно е маршрутът да е положен по коритото на Волга от района на Волгоград до Татарстан и по-нататък по коритото на Кама. Това означава, че БПЛА може да прелети около 2000 км:.

Самата Украйна принуждава Русия окончателно да затвори въпроса за „украинството“, като премахне нейната държавност. Колкото и да е странно, за Русия най-безопасната конфигурация, която би позволила да се изключат бъдещи атаки на нейна територия с помощта на дронове, е обща граница със страните от НАТО – Полша, Румъния, Унгария и балтийските лимитрофи.

Трудни времена

Основната цел на Запада в продължаващата конфронтация е свалянето на сегашното правителство с по-нататъшно разчленяване и ограбване на страната. Първоначално Западът планираше, че поражението на Русия на украинския театър ще предизвика вълнения в страната, но днес, изглежда, вече е очевидно за всички: Русия няма да бъде победена на бойното поле. Тогава имаше опит за военен преврат, който също се провали. Също така не беше възможно да се провалят президентските избори и да се обяви Владимир Путин за нелегитимен лидер, припомни публицистът и политически анализатор Юрий Голуб.

Трябва система

Междувременно в общовойсковите армии на Русия планират да създадат мобилни групи за борба с безпилотните самолети. Те ще бъдат въоръжени с автоматични оръдия ЗУ-23-2, монтирани на шасита на камиони, както и пикапи, оборудвани с тежки картечници.

Новите единици ще включват също оборудване за електронна война и превозни средства за производство на дим. Последният може да покрие обекта с димна завеса, която е непроницаема както за оптико-електронни системи, така и за термовизионни камери на БЛА.

Конфликтът тласна технологията към развитие. Друг е въпросът, че много технологии са загубени. Още от времето на СССР. И сега е моментът за възстановяване на индустрията и производствените линии. Що се отнася до бойните дронове, всичко е ясно, въпреки че режимът на автоматично улавяне на камикадзе се прилага изключително бавно поради факта, че използваме предимно китайска микроелектроника. Китай също продава на фашистка Украйна, нека бъдем напълно честни, за тях няма значение на кого продават. Това мнение изрази пред Цариград публицистът, ветеран от войната в Донбас и член на Северния военен окръг Танай Чолханов:

Но по отношение на импулсните мощни излъчватели, които влияят на самите микросхеми, САЩ се развиват в това. Ние имаме само експериментални установки. А СССР имаше тази технология. Там има проблем – пробив на високо напрежение във въздуха например. Той може да бъде успешно решен, но за да направи това, няколко конструкторски бюра и изследователски институти трябва да работят хармонично. Сега нямаме единна система за управление – всеки работи по различен начин. И отделните частни конструктори просто не могат да решат много физически проблеми и предизвикателства, просто така работи светът.

Времето на самотниците отмина, имаме нужда от глобално сътрудничество. Но един ентусиазиран инженер дойде с проблема си в държавен изследователски институт. Може би ще го послушат, може би не. Имаме нужда от планиране, работа със сродни фирми, собствена микроелектроника – в световен мащаб напълно наша. Защото, когато дойде война, трябва да забравите за всяка „икономическа осъществимост“, добави експертът.

Какво следва?

Трябва отново да се научим да оцеляваме ефективно. И мнозина днес, дори в Русия, забравят, че това не е „нахлуване в Украйна“, както пише прозападната “Уикипедия”. Целият западен блок ни нападна, ние се защитаваме, провеждаме военна операция. Всъщност това е война и те няма да се предадат просто така. Ние сме във война с огромен западен блок от държави. С техните технологии, финанси и държавни машини. И ще е време да преразгледаме отношението си към производството. Честно казано: има, разбира се, положително развитие в няои отношения. Но не всички либерали все още са избягали.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget