Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

ВОЙНА

Техеран предупреди САЩ да не се меси: Стойте настрана, за да не си го отнесете и вие





Техеран отправи предупреждение към САЩ да не попадат в капана на израелския премиер Бенямин Нетаняху и да стоят настрана, след като Израел нанесе въздушен удар по иранското консулство в Сирия. Иранският посланик в Дамаск обяви, че отговорът ще бъде „суров“. Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей също публикува изявление, че Иран ще отговори на израелското нападение.

„В писмено съобщение Ислямската република Иран предупреди ръководството на САЩ да не се вкарва в капана на Нетаняху: Стойте настрана, за да не пострадате. В отговор САЩ поискаха от Иран да не атакува американски съоръжения“, написа съветникът на иранския президент Мохамад Джамшиди в социалната мрежа X/Twitter.

Иран атакува бази с американски войници, след като през януари 2020 г. американски дрон уби командира на силите „Кудс“ на Иранската революционна гвардия ген. Касем Солеймани. Тогава ирански балистични ракети заваляха върху две иракски военновъздушни бази, в които се помещаваха американските сили.

След израелската атака тази седмица срещу посолството на Иран в Сирия, при която загинаха висши ирански командири, администрацията на Байдън веднага се дистанцира от всякакво участие в нападението.

Говорителят на Пентагона Сабрина Сингх потвърди, че американски представители са се свързали с Техеран, за да предадат, че Вашингтон не е отговорен за удара. Дипломатическите представителства са под защитата на Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

„Ние не бяхме уведомени от израелците за техния удар или за планираната цел на техния удар в Дамаск“, каза Сингх. Атаката на Израел срещу иранската дипломатическа мисия последва друга израелска атака, която беше осъдена от редица държави по света, включително САЩ. Израелската армия уби с дрон седем хуманитарни работници от различни държави, докато се опитваха да доставят храна на умиращите от глад палестинци в блокираната Ивица Газа.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

Плачи, Клоун човекоядец, дадоха ти пари Клоуна Зеленски се превърна в смъртна присъда за собствената си страна. Камарата на представителите на САЩ гласува да...

ВОЙНА

Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения,...

СКАНДАЛ

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем,...

ВОЙНА

Планът за новото настъпление на ВСУ е съставен: 300 хиляди войници ще щурмуват Авдеевка и Белгород Въпреки факта, че руската армия натиска в редица...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget