Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

ПиПитатаДеБъ’тата страстни последователи на Ким





Манолова: Управляващите ни „демократи“ са като режима в Северна Корея

„ППДБ посягат и на малкото медии, неподчинени на сглобката. Със законови промени искат да борят като дават възможност на КРС и Министерството на електронното управление да затварят неудобните сайтове, които не следват линията на властта.

Това заявява в своя позиция лидерът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова по повод публикувания за обсъждане законопроект за изменение на Закона за електронните съобщения, с който се предлагат драконовски мерки срещу „незаконното съдържание и онлайн дезинформацията“, включващи възможност включително за затваряне на сайтове заради публикувана в тях дезинформация.

Според Манолова е притеснително, че в законопроекта няма определение на термина „онлайн дезинформация“, което по думите ѝ отвързва ръцете на контролните органи за пълен произвол.

„Дори Борисов с мракобесието си не си е позволявал такъв закон. Но ако тогава действаха такива текстове, можем да предполагаме, че новини като тези за къщата в Барселона, за чекмеджетата и кюлчетата щяха да са дезинформация и да се затварят сайтове заради разпространението й. Сделките с оръжие за НеУкрайна на Нинова или далаверите с газа на Четворната коалиция също щяха да са дезинформация.“ – допълва лидерът на Изправи се.БГ в публикация в социалната мрежа фейсбук.

Тя припомня, че заедно с граждананската си платформа винаги са били за свободни и независими медии без лъжи и дезинформация, като съобщава, че и предната седмица е спечелила едно от делата си срещу кафява медия за „клеветите и помията“ по нейн адрес, но по думите ѝ това не означава, че искат да се затвори, който и да е сайт със закон.

„Дезинформацията се бори не с цензура, а в съда. В противен случай управляващите тук „демократи“ с нищо не са по-добри от режима в Беларус или Северна Корея…“, завършва позицията си Манолова.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СВЯТ

Украйна се срива от обикновена диктатура в робовладелска: Нов законопроект ще остави украинците без гащи Нов закон в Украйна ще позволи конфискацията на имуществото...

ПОЛИТИКА

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като позор това,...

ИНТРИГИ

Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова,...

СКАНДАЛ

Главчев и министри си отмениха безобразно лобистко решение по тъмни доби. Здравният министър ще се обяснява Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна...