Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Определени хора ще могат да преместят ума си в киборги. Какво вещае това?





Невероятните и донякъде плашещи визии за бъдещето ще станат реалност през следващите десетилетия.

Според футуролозите хората от бъдещето ще получат безсмъртие и ще живеят в тялото на машина …

Д-р Иън Пиърсън прогнозира, че човек ще може да прехвърли ума си в компютър и ще присъства на погребението, където ще бъде погребано предишното му биологично тяло.

Киборгизацията има някои добри страни. Например, всеки крайник може да се замени с по-добър. Днешните усъвършенствани протези предлагат усещане за допир – може да се усети температурата, налягането или материята.

Човек би могъл да получи нови крака, които на практика биха решили проблема му с уврежданията. Може да се поставят импланти в мозъка, които да подобрят паметта, интелигентността или да улеснят усвояването на нови умения.

Но, в своя блог, д-р Пиърсън посочва възможности, които са отчасти завладяващи и отчасти ужасяващи.

Според него бъдещият технологичен напредък ще позволи на хората да получат безсмъртие, като копират ума си и го прехвърлят в т. нар. „облак“. Така човек ще може да живее вечно в дигитална форма и да се „настани“ в тялото на всеки киборг.

Д-р Иън Пиърсън смята, че в това си качество човек ще бъде третиран не като обикновена компютърна програма, а като жив, макар и цифров човек.

Футурологът смята, че първите такива „хора“ ще се появят най-късно до 2050 г., но киборгизацията, поне в началния си етап, ще бъде достъпна само за най-богатите.

Дигиталното безсмъртие за масата хора ще стане малко по-достъпно през следващите години, тъй като цените на киборгите ще паднат.

Но днес може да се предположи, че почти неограничените възможности, които възникват в резултат на прехвърлянето на ума в тялото на машина, по-скоро ще бъдат достъпни само за малка група хора в света …

Какво означава това според Вас?

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...