Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

6 знака, че третото ви око е започнало да се отваря





Всяка вечер се пренасяте в един невероятно реален свят. Това обаче не са мечти. Усещате, че наистина сте там, изживявайки всичко от първа ръка, а самите сънища са странни.
Изпитвате объркване и ви е невероятно трудно да спите. Това вероятно има отрицателно въздействие върху качеството на съня ви.
Живот между реалността и въображението
Когато третото ви око е отворено, вие преживявате света около вас като в сън. Това се дължи главно на факта, че третото око не е свързано с този свят. Вместо това можете да видите отвъд това, което е тук и сега, можете да получите представа и за други области.
Това може да ви затрудни невероятно да правите разлика между това, което наистина е тук, на Земята, и какво не е. Въпреки че това може да бъде най-малкото объркващо, то също така ще ви помогне да отворите ума си за факта, че в живота има нещо повече от това, което някога сме вярвали, че е истина.
Промени в диетата
Когато осъзнаете вибрациите, които съществуват около вас, както и в тялото ви, ще бъдете много наясно с токсините, намиращи се в света около вас.
Ще погледнете храната, която консумирате в нова светлина, изведнъж осъзнавайки химикалите, консервантите и примесите. Това ще ви накара да търсите здравословна, естествена, прясна храна и вода.
По-дълбоко разбиране на връзката
Третото око ни помага да видим и разберем душите на тези, които срещаме, включително нашите приятели, семейство, съседи, колеги и т.н. Това ново прозрение ще ви даде ново разбиране за вашите връзки и взаимоотношения.
Докато това ще разкрие недостатъци в някои, дори ще доведе до тяхното унищожаване, то ще укрепи други, установявайки по-дълбока, по-смислена връзка.
Необясними главоболия
Едно от първите преживявания е главоболие и натиск в центъра на челото. Може също да изглежда, че това чувство идва отвътре, обикновено на инч или два под повърхността на челото, където засяга шестата чакра. Това е положителен индикатор за пробуждането на епифизната жлеза и за започване да функционира по здравословен начин.
Може също да почувствате болка и натиск, когато се фокусирате върху третото око или медитирате върху третото око. Това е напълно нормално и ще намалее с времето.
Психически сили
Може и преди да сте имали силно усещане от стомаха, но изведнъж изглежда, че сега е нещо много повече.
Когато е напълно активна, епифизната жлеза дава на човек способности, които обикновено се класифицират в областта на научната фантастика, като телепатия, увеличено поле на сетивно възприятие, промени във външния вид и плътността на тялото, телепортация и преход към други измерения.
С помощта на третото око човек може да види бъдещето, да остане на две различни места едновременно, да левитира, да пътува във времето и пространството, както свидетелстват тибетските лами и индийските йоги. С третото око можем да видим аурите и да пророкуваме и да видим енергия навсякъде около нас.

Интуиция и третото око
Отварянето на чакра на третото око оказва много значително влияние върху вашата интуиция, тази новооткрита интуиция има много форми и форми, но ще бъде толкова мощна, че няма да можете да не я забележите.
Веднъж отворен и подобрен чрез медитация, той може да донесе прозрения и разбирания, които нежно ще ви насочват и вдъхновяват в посоката на най-високия ви растеж и еволюция.
Техники за отваряне на третото око – Медитация
Няма значение с какви подходи за медитация започвате, можете да практикувате някои традиционни техники за медитация или можете да използвате собствената си любима техника за медитация.
Следващият метод за стимулиране на третото ви око е толкова прост и имате нужда само от три неща: сила на волята, доверие и дисциплина.
Използвайте любимата си техника за медитация, за да се отпуснете.
Свещта е много проста и в същото време много стимулираща, но може да бъде и определен цвят, който харесвате или може да е артикул, който харесвате.
Дишайте, отпуснете се, докато се почувствате напълно в медитация.
Визуализирайте в ума си свещта пред вас.
Останете фокусирани върху свещта и не я оставяйте да изчезне.
Целта е да останете фокусирани върху свещта, независимо какво.
Естествено ще визуализирате свещта в областта на третото око. Звучи сто пъти по-лесно, отколкото е в действителност.
Вашето Его ще бъде трудно да приеме факта, че се опитвате да се научите на дисциплина и фокусиране и ще продължи да ви обслужва всякакви разсейвания, само за да ви разсее от образа на свещта, която се опитвате да държите пред себе си .
Може да си мислите, че не си представяте истинска свещ или че е твърде далеч или твърде близо, но всичко, което трябва да направите, е да запазите фокуса и в крайна сметка това ще се прояви. Понякога може да получите усещането или знанието, че го правите правилно и това ще ви помогне в бъдещи медитации.
Концентрация
Едно от най-простите упражнения за раздвижване на третото око и след това за достигане на по-дълбоки прозрения е да останете в тази зона възможно най-дълго. Така че, просто затворете външните си физически очи – те трябва да бъдат изключени, за да може вниманието ви да бъде напълно прехвърлено към вътрешното, духовно око – и се опитайте да останете в третото си око възможно най-дълго.
Успокойте се и гледайте какво виждате на вътрешния си филмов екран. В началото може да е необичайно или натоварващо, но редовните упражнения в отпуснато състояние ще ви свикнат с него и ще предизвикат цяла вътрешна поредица от видения.
Можете да удължите връзката с течение на времето и ще откриете, че прозренията, думите и образите, които получавате, стават по-пълни, ярки и интензивни.
Мантри и мудри
Изучавайте мудрите и мантрите.
Използвайки ги, се концентрирайте върху чакрата на третото око.
Мантрата OM е особено добра.
Визуализация на жизнената енергия
Легнете по гръб, затворете очи и се отпуснете. Поставете лявата длан в средата на челото, а дясната длан вляво. Позицията на ръцете трябва да е в продължение на естествената позиция на предмишницата – следователно дланите са поставени диагонално една над друга. Оставете ръцете си нежно да почиват на челото ви.
След това си представете, че с всяко вдишване поемате жизнена енергия и тя тече по-нататък към челото ви.
Във вашата идея придайте на тази енергия тъмносин цвят, така че меките тъмносини цветове да излизат от дланите ви в челото и оттам да се вливат в тялото ви. Оставете да отнеме поне седем вдишвания и издишвания.
Това упражнение ви улеснява в достъпа до други нива на реалността, но никога не се опитвайте да насилвате този подход.
Утвърждения
Повтаряйте едно от тези изречения няколко пъти на ден, за предпочитане преди лягане. Прошепнете ги бавно и спокойно поне десет пъти.
Отварям се към вътрешната си светлина.
Знам, че дълбоко в себе си нося отговорите на всички въпроси.
Осъществявам контакт с моята интуиция и въображение.
Силата на целувката в третото око – Моханджи
„Ако дете, което ходи на училище или колеж, майка или баща целува третото око и казва: „Всичко ще бъде наред“, обикновено ще бъде наред. Това е така, защото тази целувка в третото око активира незабавно 72 000 меридиана в тялото. Тогава се чувстваш красив, чувстваш се мощен. Това е доказано и много хора казват, че работи. Така че целувката на третото око има незабавен реактивиращ ефект. – Моханджи
Ошо: Как да гледаме с третото око?
Когато гледате с обикновени очи, вие гледате през физическото тяло. Мистичното трето око изобщо не е част от физическото тяло. Това е част от друго тяло, което е скрито – това е фино тяло, сукшма шарир. Има връзка с физическото тяло, но не е част от него.
Затова физиологията не вярва, че има трето око или нещо подобно – анализира, проникна, рентгенови лъчи и не намери място, някакви физически доказателства, че има трето око.
Каква е връзката между очите и третото око? Как техниките за зрение влияят на третото око?
Какво трябва да се разбере: че енергията на третото око е същата енергия, която движи обикновените очи. Просто се мести в друг център. Третото око вече е налице, но не работи – не вижда, докато обикновените очи не спрат да гледат.
Същата енергия ще се движи през него. Когато енергията не се движи през очите, тя ще се движи през третото око, а когато енергията се движи през третото око, обикновените очи няма да видят.
Те ще присъстват, но малцина може да успеят да гледат с тях. Тази енергия, която направи възможно да се види през тях, ще отсъства.
Той ще се движи през новия център, който се намира между двете очи. Той вече е там и може да функционира във всеки един момент. Но той се нуждае от енергия, за да може да функционира.
Третото око е част от финото тяло.
Когато напуснете тялото, тоест умирате, умира само физическото ви тяло, но вашето фино тяло продължава да се движи с вас, душата; то търси ново раждане, ново тяло в съответствие със своето желание и карма.
Докато това фино тяло не се разтвори, не можете да се отървете от самсара, цикъла на умиране-прераждане. Този цикъл продължава.
Когато енергията се движи през физическото тяло, вие наблюдавате по физически начин. Следователно с помощта на обикновените очи не можете да видите нищо друго освен физическия вид, материално.
Само с функционирането на третото око можете да влезете в различно измерение. Тогава можете да видите неща, които не са видими за обикновеното физическо око, но стават видими за финото око. Тогава, когато третото око работи, ако гледаш човек, ти гледаш душата, а не тялото.
По същия начин, когато гледате с просто око, можете да видите физическото тяло, но не можете да видите душата.
Същото се случва, когато гледате с третото око: докато наблюдавате, тялото не присъства – присъства само този, който пребивава в тялото.
Първо, същата енергия се движи. Трябва да се вземе с обикновени очи и да се остави да се движи с третото око. Тъй като е част от финото тяло, в момента, в който погледнете през него, вие гледате финия свят и седите там.
Техниката на виждане е дълбоко свързана с третото око. Всъщност техниката се използва за отваряне на третото око. Ако очите ви спрат напълно, ако станат неподвижни, статични, вкаменени, без никакво движение, енергията ще спре да тече през тях.
Ако ги спрете, ще спрете и енергията, протичаща през тях. Към тях тече енергия; затова се местят. Вибрациите и движенията се дължат на енергия. Ако енергията не се движи, очите ще станат като очите на мъртвите – вкаменени, мъртви.
Гледайте точката, гледайте я и не позволявайте на очите ви да се движат; ще ви даде статичност. Веднага ще се случи енергията, която се движеше с очите, вече да не се движи там. И енергията има тенденция да се движи; енергията не може да бъде статична. Очите може да са неподвижни, но енергията не може да бъде статична.
Когато очите затворят входа на енергията, ако изведнъж тази врата се затвори и енергията не може да премине през тях, тя ще се опита да намери нов път.
А третото око е доста близо, точно между двете слепоочия, половин инч дълбоко. Доста е близо, това е най-близката точка до обикновените очи.
Ако вашата енергия се освободи от обикновеното око, първото нещо, което ще се случи, ще бъде, че ще бъде насочено към третото око. Това е същото като когато водата тече и затворите една дупка: тя ще намери друга дупка – най-близката, която може да намери, за да оцелее.
Тя автоматично ще го търси; не е нужно да правите нищо специално. Просто трябва да спрете енергията в очите си и тогава енергията ще намери своя личен път и ще се придвижи към третото око.
Много неща могат да се случат. Защото енергията никога не се е движила там. Когато енергията се задейства за първи път, се усеща топлина. Когато енергията се задейства за първи път, започвате да горите.
Може да изглежда като огън. Това е концентрирана енергия, която сега удря третото око. Това е невидим феномен с различни измерения.
След това трябва да го пуснете, да работите заедно, за да го накарате да работи; нека се движи; станете част от него.
Това движение през третото око ви превръща в различен свят. Започвате да виждате неща, които никога досега не сте виждали, започвате да усещате неща, които не сте усещали преди, започвате да миришете неща, чиито аромати не са достигнали до вас. Един нов свят, един по-фин свят ще започне да функционира. Той винаги е бил там.
Очите бяха там; светът, този фин свят беше там, и двамата бяха там, но не бяха възродени. След като започнете да действате в това измерение, много неща ще бъдат толкова прозрачни за вас.
С третото око започвате да забелязвате аурата. Някой идва при вас: той не може да ви измами, защото всичко, което казва, ще бъде безсмислено, ако аурата му не го потвърди. Той може да ви каже, че е човек, който никога не се ядосва, но червената му аура ще покаже, че е изпълнен с гняв.
Всичко, което каже, може да се прецени по неговата аура – ​​дали е добро или лошо.
И когато третото око се отвори за първи път, ще се появи светлина – ще бъде светлина без произход. Виждали сте светлина и преди, но тя винаги идваше от нещо, от слънцето, от звездите, от луната или от свещ. Имаше някакъв източник на светлина.
Когато енергията ви се движи с третото око, вие ще се запознаете със светлината, сиянието на Източника, Бог, Върховната Божествена Личност. Тази светлина не идваше от никакъв източник: тя просто присъстваше, не идваше отнякъде. Ако наистина видите някаква светлина, която ви чака, за да я видите с третото око, ще станете различен човек.
Няма нужда да казваш на никого.
Където и да отидете, хората ще почувстват, че „нещо се е случило с този човек“.
Хората ще разберат, че сте станали различни. Не можете да го скриете, защото ще се усети.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...