Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Апокалиптичните черти на съвременния свят стават все по-видими





Докторът по биологични науки, един от водещите руски специалисти в областта на неврологията Татяна Черниговская сподели своите възгледи за развитието на съвременния свят.

Експертът с горчивина отбелязва,

че приближават апокалиптични дни в почти всичко, което се случва сега на планетата Земята.

Напредък, не е когато вместо на обичайните велосипеди се качваме на уж по-удобни електрически, а в магазините плащаме с пластмасови карти, вместо банкноти е упадък.

Отдавна не носим вода от извора дори в селата, а купуваме бутилирана незнайно как от магазина, казва ученият. И това далеч не е истинско развитие на човечеството, а по-скоро неговото заместване.

В съвременния свят все по-трудно

се появяват изявени учени, да речем, като Платонов или Шопенхауер. Човечеството не се променя духовно към по-добро, а по-скоро обратното.

В света все повече се развиват нерви и психози. Появяват се нови психически (както и физически) заболявания, свързани именно с прогреса.

Светът се втурва в „никъдето“

със страшна скорост. То става техническо и в никакъв случай духовно, а ускорението се увеличава все повече и повече.

Вижте какви скокове са развитието на технологиите, IT технологиите, генното инженерство и така нататък, докато самият човек става все по-беззащитен и слаб.

Армията от психоаналитици,

психотерапевти и така нататък се разраства по целия свят. Броят на клиниките, занимаващи се с психични разстройства нараства и това са тъжни, ако не и ужасни симптоми на уязвимостта на хората към съвременния прогрес.

Според учения ще бъде все по-трудно да устоим на това и в крайна сметка ще оцелеят само най-„дебелокожите“ и „непроницаеми“ хора.

Тоест човечеството вече е започнало

да се изражда или да кажем, да се върне обратно в примитивното дивачество. Това е апокалипсисът, който, както казват духовните лидери, отдавна помита планетата.

Апокалипсисът не е глобална ядрена катастрофа, както мнозина мислят и дори не е световна епидемия от някакъв коронавирус, въпреки, че това не може да бъде изключено.

Признаците на Армагедон

се проявяват именно в това, че човечеството се движи в грешната посока и все по-близо и по-близо до линията на пълния си крах.

Нещо повече, това тъжно ускорение само се увеличава, въпреки че като цяло много хора вече мислят за силата на интернет, космическите изследвания, генното инженерство и много други, без които, за съжаление, вече не можем.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...