Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Анунаките, Нибиру и твърдението, че хората са потомци на древни влечуги





Анунаките са дошли от Нибиру. Хората са потомци на древни влечуги. Някои учени са единомислещи, че тези твърдения са истина.

В древноиндийския епос Махабхарата има информация за съществата Нага. Нагите са змиеподобни представители на боговете: с човешки лица и драконови опашки. Те слезли от небето, за да донесат на човечеството много полезни знания (HiddenTruth.site).

Китайците винаги са вярвали, че императорът е син на дракон. За египтяните змията символизирала мощна сила, която носела душата на фараона в света на безсмъртните. В много гробници са открити изображения на цар, който се състезава със змия.

Змиите били основната украса на египетската глава на фараоните. Тя била точно там, където трябва да бъде третото око.

В славянския фолклор, змията също съществува. Но, не са и се прекланяли, а са се опитвали да я убият, тъй като тя се смятала за спътник на бедствия и нещастия. Може да се твърди, че змиите не са напразно част от много култури.

Те са били изобразявани от различни хора, а това означава, че са ги видели със собствените си очи. Между другото, не само са ги виждали, но са паднали под тяхното влияние и дори са ги почитали.

Най-подробната информация за анунаките, божествените влечуги, се намира на глинени плочи, създадени от шумерите. Известният изследовател Зекария Сичин (Zecharia Sitchin), който направил интересния извод, че Анунаките са дошли от тайнствената планета Нибиру, която се появява само веднъж на 3600 години в Слънчевата система, дешифрира записите.

За шумерите, извънземните станали богове. На земята те се занимавали с добив на злато. С този скъпоценен материал те искали да създадат защитен щит в атмосферата на тяхната планета.

На планетата, паралелно с високо развитите цивилизации, започнали да се появяват и същества, подобни на представители от човешката раса, които по-късно ще бъдат наречени „хора“.

Развитите цивилизации се нуждаели от работна сила, а местните жители не желаели да работят. Тогава Анунаките създали хибриди, които в последствие стават в полза на извънземните, а хората – тяхната работна сила.

След като потоп унищожил почти всички живи същества, Анунаките „подарили царството“ на останалите жители. Това била необходима мярка, тъй като Земята била разкъсана от кървави войни. Анунаките призовавали хората към мир и разделили планетата на четири части.

Три от тях били дадени за лично владение на хората: Египет, Нубия и Месопотамия, а на четвъртата, извънземните изградили космически център. Тази информация частично потвърждава теорията на Джек Айк.

За тези богове, също пише швейцарският учен Ерих фон Деникен (Erich von Däniken). През целия си живот той търсил на планетата ни следи от извънземни. В края на 20-ти век, английски изследовател на име Алън Алфорд (Alan Alford), се заинтересува от изследванията на Деникен. Той пътува до десетки страни, в които са открити следи от Анунаките.

Този изследовател, подобно на много единомислещи хора, е на мнение, че Анунаките са дошли с Нибиру.


Следете изданието ни и бъдете осведомени за всяка новина от България и света.

Поместваме постоянно, за да сте информирани за всичко и на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...