Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Днес са петте двойки, за които предупреди Ванга: Ще се появят нови зарази





Цялото човечество ще страда, но ще се справи, казва тя.
Кадрите с думите й се развалят мистериозно, но копието в режисьора остава по чудо
„Ще се появят нови болести, които човечеството не познава, но ще дойдат и добре забравени стари… Когато настъпят петте двойки. Цялото човечество ще страда.”
Това е предсказание на баба Ванга от април 1995 г., което споделя пред преводача си Стоян Петров и екип от руски журналисти. Интервюто било за документален филм, посветен на феномена.
Той дълго мисли и стига до извода, че най-вероятно това предсказание ще се сбъдне през 2020 г., затова се решава да сподели думите на пророчицата в края на миналата година по Канал 1 на руската телевизия. Новината се превръща в истинска сензация.
“Леля Ванга е споделяла, че ще има нови болести и човечеството ще премине през такива изпитания – обяснява пред „168 часа“ Стоян Петров. – Казвала го е нееднократно и не пред един човек. През 1995 г. с екип от „Останкино“ (руския Канал 1) искахме да направим филм за нея и тя ни разреши да снимаме. Това е едно от малкото доказателства, които са останали. Тогава заснехме уникални предсказания. Лично чух с ушите си, че „ще дойдат нови болести и някои от старите ще се върнат с нова сила.“ Ние я попитахме кога ще бъде това и тя отсече: “Когато настъпят петте двойки. Вие ще го видите.“ Тогава беше уникално, защото все едно „от горе“ й отвориха коридор и
тя каза над 10 глобални предсказания
– за бъдещето на Русия, на България, за болестите и други.”
Предречените събития Стоян показва в документалния си филм „Ванга: Човек и феномен“, чиято премиера бе миналата година.
Някои от тях обаче е спестил, защото все още не е разгадал, но за други смята, че вече е време да се кажат, защото се сбъдват.
“В Русия имат особено отношение към леля Ванга и преди всяка Нова година правят предавания, в които се говори за нейните предсказания – обяснява Петров. – – Когато бях поканен от „В действителност“, реших, че е време да кажа думите й за болестите.
Причината беше, че за да има по-голяма полза от нейните думи те трябва да се знаят. В предаването по руската телевизия аз лично заявих, че едно от предсказанията на леля Ванга за
нов вирус или мутирал стар се очаква в близките години или още през 2020 г. Рискувах, защото през тази година има две дати с по 5 двойки, но трябва да е ясно, че тя никога не е казвала точни дати. Това са 22.02.2020 г. и 22.12.2020 г. Следващите ще бъдат през 2022 г. и след това чак през 2200 г. Като гост обаче участваше и епидемиолог, който се присмя на думите ми и каза: “Колко ли пъти не умирахме, колко ли пъти не ни плашиха и не загивахме. Няма как да има такова нещо”. Той поспори с нас, но ние си замълчахме.”
Интересното е, че предаването е заснето на 24 декември и е излъчено два дни по-късно. Вероятно предсказанието на Ванга за предстоящата болест се прие с насмешка, защото дотогава се смяташе, че ние не можем да преминем през подобно нещо.
Точно на 31 декември обаче лекар обяви, че в Китай се е появил непознат вирус, който поразява бързо и се пренася лесно. Дни по-късно стана ясно, че хората в Ухан масово се заразяват с коварната болест. Никой обаче не подозираше, че мутиралият коронавирус ще обхване целия свят и ще го парализира.
Именно по тази причина в края на януари от руската телевизия заснемат второ предаване със Стоян Петров. Думите вече не се приемат с насмешка, а с голяма сериозност.
“Шоуто беше излъчено на 4 февруари тази година – спомня си режисьорът. – Тогава казах, че вече предсказанието на леля Ванга се сбъдва, защото избухна епидемия от коронавирус в годината, в която има два пъти по 5 двойки. Освен това припомних, че появата на такива болести няма да е само веднъж. Съответно отношението вече беше съвсем различно, защото никой не постави предсказанието и думите ми под съмнение. В предаването с мен участваше и имунолог, д-р Марина Зуева, която постоянно питаше: “Само едно ми кажете, ще се оправим ли?” Тогава аз допълних и думите на леля Ванга: “Болести ще има, но човечеството ще се справи”. Въпросът обаче е на каква цена, защото сега смъртността от коронавируса е около 3-4%, но ако се появи нов вирус, при който тя е 50%, какво ще правим? Затова трябва да говорим за предсказанията на Ванга, въпреки че някои изобщо не се вземат на сериозно.”
Второто предаване предизвиква още по-голям фурор, а всички, разбрали за предсказанието на българската пророчица, очаквали със страх датата 22.02.2020 г. Повечето смятали, че точно тогава ще станат свидетели на нещо грандиозно.
“Тогава нищо не се случи, но по-скоро смятам, че предсказанието показва, че годините с такива двойки ще са особени и с болести”, допълва Петров.
Всъщност точно на 22 февруари стана ясно, че COVID-19 се разнася с уникална скорост в Европа. На този ден италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца съобщи за първия починал – 78-годишен мъж. Той допълни, че броят на заразените се увеличава постоянно, особено в Ломбардия.
Междувременно на същата дата беше и първото притеснително съобщение на Световната здравна организация, че новият вирус се разпространява все повече и разпалва нови огнища в Ухан.
“Ако трябва да тълкуваме предсказанието на Ванга, едно е ясно – казва Стоян Петров. – Трябва да осъзнаем, че тези катаклизми са предизвикани от нашата човешка дейност. Постоянно правим нещо на тази планета. Дали е замърсяването, глобалното затопляне, или нещо е създадено изкуствено в някоя лаборатория, това няма значение.
Този вирус е резултат от нашите действия
Това означава, че ние берем плодовете на това, което сме посели, а нейните думи за природата са: “Земята е нашата майка. Отнасяйте се към нея като към живо същество”.
Режисьорът допълва, че глобалните предсказания на Ванга от 1995 г. говорят, че трябва да променим нещо в развитието ни, в отношението ни към природата и между самите нас. Тоест тези изпитания са уроци, които трябва да променят хората към по-добро.
Любопитното от интервюто на руските журналисти с пророчицата преди 25 г. е, че плануваният филм така и не се осъществява, а част от кадрите се развалят.
“След снимките те отнесоха записа в Русия и ми дадоха копие – спомня си Петров. – Този, който остана при тях, след време се оказа дефектен, появиха се някакви черти. При мен всичко беше наред и благодарение на това аз ги използвах във филма си. Всъщност проектът тогава изобщо не се осъществи, защото първо се отложи за 1 година, след това операторът се разболя и накрая режисьорът се замота и лентата така и не излезе. Копието с нейните думи при мен остана като по чудо. Аз около 15 г. нямах повод да се връщам към леля Ванга и към това. Всичко тръгна 2010 г., когато ме поканиха да участвам във филм за нея и така за първи път предоставих част от материалите. Явно така е трябвало да стане.
Ние винаги сме се отнасяли с изключително голямо уважение и без стремеж към сензации към нейните предсказания, някои ги казваме, но за други все още нямаме смелостта, за трети все още не е дошъл моментът. Не можем да ги обявим, а други изобщо не можем да разтълкуваме. Но те изведнъж се случват. За мен тази жена е изключителен човек и невероятен феномен, нещо, което много рядко се случва и ражда. Нещо като Нострадамус. Нейните послания не са направени случайно. Те имат своя смисъл и са своего рода послания към човечеството.”
Преводачът й Стоян Петров разказва от първо лице точно какво е предсказанието

Следете изданието ни и бъдете осведомени за всяка новина от България и света.

Поместваме постоянно, за да сте информирани за всичко и на време.

Харесайте страницата ни във фейсбук и бъдете винаги информирани.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...