Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОСМОС

Войната за човешкия мозък





Студената война започва след реч на Чърчил в университета във Фултън, САЩ, след което руснаци и американци влизат в остра надпревара за изобретяването на нови смъртоносни оръжия. Днес САЩ е първенец в контрола и манипулацията на индивидуалното и колективно съзнание, Русия продължава да бъде лидер в мозъчния шпионаж.

В първото десетилетие след войната Съветският съюз още се възстановява от материалните загуби, не може да си позволи огромен военен бюджет като САЩ. Затова залага на подготовка на хора, които да изпълняват ролята на оръжие. В СССР се създава лаборатория, в която екстрасенси експериментират пътища за проникване в човешкото съзнание. Когато ЦРУ разбира, започва подобни експерименти и постига високи резултати – от контролиране на съзнанието на отделен човек и малки групи, до контрол на обществени процеси в цели държави, правителства и техните лидери.Цялата истина за методологията едва ли ще стане известна скоро, но човечеството днес е заложник на мощната и разрушителна сила на най-новото оръжие- невролингвистичното програмиране. Огромен брой зомбирани хора мислят, действат, чувстват по един и същ начин като близнаците, с които експериментира и Менгеле. Дистанционно направляваните мозъци се разпознават по комплекс от съвпадения в установен ред: едни и същи каузи и изразни средства, едновременен старт на една и съща кампания на различни места; липса на скрупули, чувство на вина и дълготрайна памет за стореното; временно или по-дълго объркване при промяна на обстоятелства около задачата, за която са програмирани; необяснима агресия или пълна апатия, всеобщо или поетапно „оглупяване” на световни лидери. САЩ е първенец в контрола и манипулацията на индивидуалното и колективно съзнание, Русия продължава да бъде лидер в мозъчния шпионаж.

ГЕНЕРАЛ БОРИС РАТНИКОВ РАЗКАЗВА
През зимата на 1993 година в 2:30 часа през нощта генерал Ратников се събужда от усещане за студ. Мястото до него е празно. Вижда силуета на жена си до прозореца. Стояла на перваза на отворения прозорец, готова да се хвърли надолу. Успява да я свали, събужда я и пита какво e искала да направи. Тя: „Там нещо се случи с теб и исках да ти помогна. Ти ме викаше да сляза при теб и да ти помогна”.Оперативна група установява, че в злополучната нощ пред блока е имало автомобил на американското посолство. Колата била паркирана с пряка видимост към прозорците на апартамента. Никой не би заподозрял нещо необичайно, все пак е 1993 –та, но генерал Ратников не живеел в Москва. Възниква версията за телепатично въздействие. Проверката не успява да установи дали е работено с апаратура или със слипъри-специално обучени хора за мисловно-енергийна атака.Генерал Ратников смята, че вероятната причина за атаката е провален с негово съдействие план на американците за провокиране на военен конфликт между Русия и Китай през 1992 година. По това време той работи в Главно управление на службата по безопасност и охрана. Преди визитата на президента Елцин в Япония, руската страна изисква засилени мерки за сигурност, но изведнъж отменя посещението под предлог, че няма достатъчно гаранции за живота на президента.15 години по-късно Ратников хвърля светлина върху случая и работата на руските тайни служби в документален филм, излъчен по руската телевизия през 2009 година. Поводът за отмяна на визитата е информация от щатните екстрасенси на руските служби: „Ние осъществихме дистанционен контакт между наш оператор, или слипър, както го наричат още, с мозъка на президента на САЩ Джордж Буш-Старши, и получихме информация, която бе потвърдена от руското разузнаване и контраразузнаване…”, казва пред камерата генералът.Съществува и друга версия – телепатично подтикване към двойно самоубийство. Самият генерал е бил първата мишена, но пробивът при него не е успял, поради изградена психична бариера за външни въздействия, каквато имат служителите на секретни служби. Съпругата му е била с „отворен канал”. В подкрепа на тази версия са нейните думи: тя чула, че той я вика да му помогне.Години по-рано и в американски медии изтече информация от бивши служители на тайните служби за аналогични програми за въздействие върху човешкия мозък – с помощта на техника, наркотици, хипноза и атаки от слипъри.Филмът разкрива и други подробности около работата на руските секретни служби при атакуване на чуждото съзнание, в това число и електроенцефалограми на мозък върху, който е упражнено външно енергийно въздействие. Приведен е и любопитен пример: слипър се превъплъщава в жертва на улично нападение, влиза във вече мъртвия мозък, и описва убийците, които след това са открити.

ИНСТИТУТЪТ ПО ОКУЛТИЗЪМ „АНЕНЕРБЕ”
Интересът на съветските и американски служби към психотронното оръжие започва след Втората световна война. Червената армия попада на архива на известния Институт по окултизъм на СС „Аненербе”, разположен в източен Берлин. По това време има доста свидетели, които разказват за страшните експерименти с хора в института, но разказите стигат само до коридорите на Нюрнебрегския процес. Всички опити да бъдат огласени са саботирани от високопоставени лица на страните-победителки. На практика Съветският съюз и САЩ си поделят това научно наследство на нацистка Германия. Москва прибира архива, Вашингтон – кадрите. САЩ измъква от лапите на съда нацистки изследователи-престъпници, извежда ги тайно към Америка, настанява ги в различни държави и ги включва в проекти от различен характер. Сред тях е и Йозеф Менгеле, който дълги години живее в Урагвай и Парагвай под истинското си име, докато ЦРУ формално го обявява за издирване.С проверка и разшифроване на архива на „Аненербе” се занимават 48 института в СССР. Работата е секретна, извършва се под прикритието на психиатрични клиники. Ратников смята, че някои от пациентите са използвани като нападателно оръжие, но не разполага с данни за потвърждение. ЦРУ извършава подобни опити с хора в болници, мигранти без близки роднини, подготвя ги за различни дейности, в това число и за убийства, а при завършване на мисиите да се самоубиват. Това стана известно поради признания на бивши служители на службите. Но американците никога няма да признаят официално, че използват технологии за манипулиране на съзнанието, руснаците също няма да признаят какво са „прочели” в мозъците на американските и други лидери, за да бъдат толкова непреклонни в отстояване на позициите си днес.

МОЗЪЧЕН КОНТРОЛ ИЛИ СЛУЧАЙНИ СЪВПАДЕНИЯ?
Много след излъчването на руския филм „Зовът на бездната” се случиха събития, които потвърдиха, че се намираме в ерата на война на мозъци за мозъци. Експерти твърдят, че в тази война САЩ залага на количеството и по-широкия „фронт”, а Русия-на качеството. Кой ще бъде победител, все още не е ясно.Антируска кампания. Внезапният старт на масираната антируска пропаганда, стигнала вече куриозните изображения на клинична параноя при хора, които са убедени, че в ерата на ядреното оръжие Русия иска да завладее Европа с рокери, е пример за дистанционно манипулиране и изкривяване на съзнанието.Връщането на Крим към Русия, акт, който Кремъл обясни като резултат от страховете на руското мнозинство на полуострова за собствената му сигурност, по всяка вероятност е предшестван с „телемост” с мозъците някои от водачите на Майдана. Руснаците са получили такава информация от „кухнята”, която е била по-опасна от това да бъдат подложени на икономически санкции заради Крим, смятат бивши агенти на западни служби.Навлизането на Русия в Сириясвари Вашингтон неподготвен, което според някои изследователи, също е резултат от предварителен мозъчен шпионаж, наложил изпреварващо действие на Кремъл.Последното подозрително съвпадение: след брекзита вълната на евроскептицизма доби размерите на цунами, европейски лидери призоваха за оставка на Европейската комисия, в други държави се заговори за провеждане на аналогични референдуми. ЕС изглеждаше като продънена лодка, която ще потъне под натиска на насъбираното с години недоволство. И само ден след срещата на европейските лидери, видеозаписите от която запечатаха неприкрит гняв и недоволство на много държавни лидери при излизане от заседателната зала, се случи атентатът на летище „Ататюрк”. Както и при предишни кризисни моменти от глобално значение, светът получи друго събитие, което трансформира ропота в състрадание. Вашингтон бе категоричен, че атентатът е дело на Ислямска държава, въпреки че никой не пое отговорността, и въпреки руската „следа” в него. Около самия атентат възникнаха редица въпроси, които едва ли ще дочакат отговор. Но терористичният акт свърши „добра” работа, тушира евроскептицизма и катастрофата на Евросъюза бе отложена.

ЗАПАДНАТА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПРОМИВАНЕ И МАНИПУЛИРАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО
Работата на американското правителство, на големите държавни и частни институции е подчинена на принципа: „Който управлява човешкия мозък, управлява света”. Срещите на американската администрация с чужди политици, видеозаписи от изявите на световни лидери се анализират от цял екип психолози: тълкуват се жестове, думи, поглед, съставя се пълен психопрофил на наблюдаваното лице, откриват се слабите му страни, набелязва се пътя за въздействие. На подобно сканиране са подложени и публични личности, представители на гражданския сектор. Понякога един-единствен контакт с представители на американски институции е достатъчен, за да бъде включен човек в матрица за невролингвистично програмиране. Активирането и деактивирането става на мисловно-енергийно ниво с отключване на два кода- общ за целевата група и персонален за участниците в нея. Кодът се „извлича” от психопрофила или биографията на зомбирания.Нина Апостолова, български психолог, практикуващ в САЩ, казва: „ Дали ще отидеш на интервю за работа в голяма корпорация, или ще потърсиш помощ от фондация за защита на човешки прави, например, в екипа от служители винаги има психолог под прикритие. От него зависи съдбата ти или с какви задачи ще бъдеш ангажиран, без дори да го съзнаваш, или да си дал съгласието си”.Други експерти предупреждават, че най-благоприятното място за зомбиране е Фейсбук, но скоро и Туитър ще бъде завладян. В момента американските психолози са стигнали толкова високо ниво в битката за мозъци, че само по снимка във Фейсбук могат да превърнат някого в зомби, стига да е оперативно интересен.Зомибране се постига даже с анимираните емотикони, които потребителите си разменят. Чрез невидимия 25-ти кадър, който в началото е използван само за реклама, днес от съзнанието се навлиза директно в подсъзнанието, притъпява се естествената човешка реактивност. Стига се почти до пълна апатия и отказ от информация, неспособност за дълбоки размишления.
Казано накратко: води до „затъпяване” и индиферентност към процеси, които влияят на собствения живот на „поразения“.Д-р Бари Трауер е физик, специализирал микровълнова технология, бивш агент на МИ6. Преди години той заговори за микровълново проникване в човешкия мозък и осъществяване контрол над ума му: „Хората, които държат в ръцете си правителствата, ще използват тази микровълнова технология и ще имат възможността за осъществяване на най – големия геноцид, какъвто тази планета някога е виждала“.Мозъчният контрол заменя армии, но не може да произведе доказателства за „пред съда”, поради което американците не са се отказали и от старите технически способи за контрол – подслушване и шпиониране. В над 80 американски посолства по целия свят, включително и в София, има разположено оборудване за събиране на информация от радио и електронно подслушване. Това пише известният британски разследващ журналист и блогър Дънкан Кемпбъл, цитиран от Вестник Зора.
Последният етаж на американските посолства е „саниран” с особен тип панели, които предпазват от прихващане водените телефонни разговори в сградата, но в тях е разположена и техниката за подслушване и електро-магнитно въздействие от разстояние. Доказателствата са изтеклите данни за подслушване на Ангела Меркел и други европейски политици.

БЕЗКОНТАКТНИЯТ БОЙ И ПРОГРАМИРАНИЯТ КОНТРОЛ
Филмът „Зовът на бездната” повдига завесата за работата на руските служби за психично-енергийно въздействие върху човешкия мозък.Технологията е базирана на прословутата съветска техника „безконтактен бой”, при която и без докосване противникът може да бъде сломен.„Витяз” е специално подразделение на руското Министерство на вътрешните работи, а преди това и на СССР, създадено през 1977 г. за обезпечаване сигурността на Олимпиадата през 1980 г. В ротата има бивши боксьори, борци, акробати, гимнастици и по ниво на физическа подготовка превъзхожда останалите. Доброволеците преминават през серия тренировъчни лагери, но само двама от десет кандидати овладяват уменията за безконтактен бой. Поразяването се постига с максимална концентрация на мисълта в своеобразен енергиен лъч, насочен към противника, в това число и неговия мозък, от което той може да бъде смъртоносно деформиран . Именно от безконтактния бой става ясно, че човешкото биополе може да бъде атакувано и от по-големи разстояния на същия принцип. Техническата апаратура днес е в състояние да визулизира енергийния лъч и физическите промени в мозъка под негово въздействие.Академик Наталия Бехтерева дава пример как може да се усети енергийната зависимост от друг човек. Участниците трябва да потрият драните си, след което да вдигнат ръцете си с отворени длани към другия. И макар да са на разстояние един от друг, те ще се усещат свързани до пълно разреждане на енергията.Във филма има индиректен намек, че руските служби са практикували варианти на вуду магия. Изработване на копие на лицето, с което слипърът трябва да влезе в контакт. И колкото е по-голяма приликата, толкова извличането на мозъчна информация е по-успешно.Според публикации в интернет, американците също ползват този способ, но днес, в ерата на информационните технологии, снимката се преформатира в триизмерен компютърен вариант, с набелязване на точките в мозъка, върху които ще бъде извършен пробив и въздействие – мисли, памет, емоции и чувства.

КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА ЗА ЧОВЕШКИТЕ МОЗЪЦИ?
Засега изходът е неясен, но психолози прогнозират, че може би този, който спечели войната, всъщност ще я изгуби. Контролираното съзнание, без да осъзнава, се движи по две писти едновременно – по своята и по програмираната отвън. А според специалисти, в човешкия мозък могат да бъдат заселени до 18 различни личности. И както болидите се амортизират от високата скорост, така и зомбираният индивид се износва и изхабява психически и физически по-бързо.В един момент САЩ или Русия ще се окажат с армия от безполезни марионетки, които ще трябва да бъдат деактивирани, а никой не смее да прогнозира какво ще бъде поведението на бившите зомбита, когато ще трябва да живеят собствения си живот, с белите петна в него.







Може да харесате

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...