Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Скот Ритър: „Навални беше творение на ЦРУ“предназначен да свали Путин





„Алексей Навални е мъртъв. Той ще бъде възхваляван на Запад като символ на изгубената демокрация в Русия.“

Това пише в социалната мрежа X бившият офицер от американското разузнаване на Скот Ритър по повод смъртта на Алексей Навални.

„Истината е, че Навални е творение на ЦРУ, отровно хапче, предназначено да свали Путин“, коментира американският анализатор.

„Навални унищожи демокрацията в Русия“, заява Ритър и добавя: „На добър час.“

Алексей Навални е починал в затвора

Алексей Навални, който излежаваше порисъда в руски затвор, е починал. „Той се е почувствал зле в затвора след разходка и загубил съзнание. Извършени са всички необходими мерки за реанимация, които не са дали положителни резултати, причините за смъртта се установяват“, заявиха от Федералната служба за изпълнение на наказанията.

47-годишният Навални излежаваше присъда от 19 години затвор при специален режим.

Първоначално Навални получи условна присъда за присвояване. През февруари 2021 г. условната му присъда беше заменена с присъда лишаване от свобода за повече от две години и половина и по-късно организацията му беше определена за екстремистка и закрита.

През март 2022 г. Навални беше осъден на допълнителни девет години затвор, след като беше признат за виновен за присвояване и неуважение към съда в нов процес.

През август 2023 г. Навални получи нова присъда от 19 години затвор по обвинения в екстремизъм. През декември 2023 г. близките на Навални заявиха, че са загубили връзка с него за почти три седмици и след това са разбрали, че е преместен в затвор в Ямало-Ненецкия окръг.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като позор това,...

ИНТРИГИ

Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова,...

СКАНДАЛ

Главчев и министри си отмениха безобразно лобистко решение по тъмни доби. Здравният министър ще се обяснява Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна...

СВЯТ

„Така Путин се обърна към обикновените американци“: Дугин предизвика „земетресение“ в САЩ Емблематичният разговор между двама консерватори беше разгласен в най-популярните платформи. Това е...