Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

КОНСПИРАЦИЯ

Шолц се върна от Щатите, наритан, за два дни плати рекета към тях от $71 млрд.





  • Шолц се разплати с НАТО. А ще има ли пари за отбрана през 2025 г.?
  • Шолц прецаква Германия с 71 млрд., отделно 7 млрд. „от правителството“, 2 млрд. откъм „Европейския Съюз“ плюс оръжие за стотици милярди.

За пръв път от три десетилетия насам през тази година Германия е отчела на НАТО планираните разходи за отбрана в размер на 2,01% от БВП на страната. За това съобщи германското издание Die Zeit.

Това се случва на фона на нарастващи опасения, че правителствената коалиция в страната е на път да се разпадне, като, само 31% от германските граждани са готови да гласуват за партии от управляващата коалиция.

Bild заговори за разпад на правителството в Германия

Проучване на информационната агенция ДПА сочи, че това е сума, която, преобразувана в числа, отговаря на ЦЕЛИ 73,41 МИЛИАРДА ДОЛАРА – рекордна стойност за Германия в абсолютно изражение.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Увеличението на разходите за отбрана са с над 20% спрямо предходната година. Последният публичен доклад за разходите за отбрана на държавите от Алианса – за 2023 година – даде само сравнителна цифра от 56,64 милиарда долара и съотношение на БВП от 1,57% за Германия.

Увеличаването на разходите за отбрана представлява реакция от страна на федералното правителство, по-специално на войната в Украйна. Високите разходи се финансират от специален фонд на стойност 100 милиарда евро. Според Министерството на отбраната парите ще бъдат инвестирани, наред с други неща, в нови бойни машини на пехотата, фрегати, подводници и многоцелеви бойни самолети F-35A.

Олаф Шолц, канцлер на Германия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи като позор това,...

ИНТРИГИ

Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова,...

СКАНДАЛ

Главчев и министри си отмениха безобразно лобистко решение по тъмни доби. Здравният министър ще се обяснява Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна...

СВЯТ

„Така Путин се обърна към обикновените американци“: Дугин предизвика „земетресение“ в САЩ Емблематичният разговор между двама консерватори беше разгласен в най-популярните платформи. Това е...