Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

БЪЛГАРИЯ

Галя от американското посолство, която управлявала България





Вежди Рашидов за Галя от американското посолство, която управлявала България

„Една Галя от американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи„, заяви Вежди Рашидов пред бТВ по повод оттеглянето си от Народното събрание след скандала с репликата по адрес на жените, станали жертва на насилие.

„Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е професия. Тя не беше отправена към българските жени. Аз се извиних, ако някой се е припознал“, обясни още Рашидов и разясни защо смята, че въпросната Галя от посолството управлява – обадила се на колегите му от парламентарната група, когато той им заявил, че ще се оттегли с достойнство след скандала.

„От ГЕРБ ми съобщиха, че г-жа Галя се обадила от посолството да пита какво правят с мен. За мен пита жената – какво ще ме правят. Не я знам коя е. Г-жа Сачева е казала пред колеги, че тя се е обадила от посолството, на нея, на герберите. Щом тя се обажда в парламента, кой да я управлява, друг аз не виждам“, заключва бившият депутат от ГЕРБ .

Рашидов разказа, че тогава не е потърсил Бойко Борисов, за да разговаря за това. „Отдавна мислех да се оттегля, за да се отдам на моето поприще“, пояснява бившият председател на Народното събрание. След скандала му се обадили само един-двама, вече бивши кадри на ГЕРБ.

Вежди Рашидов подчерта още, че в момента в ГЕРБ са едни хора, които той не познава. „Поддържам връзки с хора от 2009 г, сега са други хора, които ги нямаше, когато правехме ГЕРБ през 2009 г.„, отбелязва той.

Рашидов изрази мнение и относно войната между институциите, разгоряла се с нова сила с атаката на Делян Пеевски срещу Румен Радев. „Аз съм за това големите мъже да прекратят скандала, той не е полезен за държавата. Това е пътят да деморализираме цялото общество. Големите политици да намерят път“, призова бившият депутат от ГЕРБ.

„За ролята на Пеевски Доган трябва да питате. Навремето аз съм бил много голям негов критик. Един път се сдобрихме в парламента“, разказа бившият депутат от ГЕРБ. На този разговор двамата се разбрали, че нямат нищо лошо един срещу друг. „Зад този човек стои прагматично и умно мислещ човек. Аз само не разбирам защо му е тази война в момента“, коментира Рашидов за войната с президента.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Той бе категоричен, че не одобрява и орязването на правомощия на държавния глава с поправките в Конституцията. „Те дообезглавиха една институция – да се отнемат правомощия. Президентът не е кукла на конец“, отсече бившият депутат от ГЕРБ.

И направи препратка към закона „Магнитски“ с коментара, че нищо не произтекло от оповестяването на имената в списъка. „Хвърлиха една дъвка да я дъвчем всички, за Магнитски. Какво се случи? Случи ли се нещо? Не“, заключи Рашидов.

Той намекна още, че не одобрява демонтажа на Паметника на Съветската армия, като укори телевизионните водещи, че канят разни анализатори по темата, но не се сетили да се обърнат към хората, които разбират от паметници. „Никой не се сети, че има Съюз на българските художници, викнете един скулптор да ви каже, че с флекс не се реже“, категоричен беше скулпторът.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ИНТРИГИ

Клубът „ПРЕЛЪСТЕНИ И ИЗОСТАВЕНИ“, (КПИ) радушно прие най-новия си член – Марчето Неделчева – Габриел. Най-усърдни в аплаузите и овациите си са били Фидосова,...

СКАНДАЛ

Главчев и министри си отмениха безобразно лобистко решение по тъмни доби. Здравният министър ще се обяснява Министерският съвет отмени решението за създаване на „Многопрофилна...

СВЯТ

„Така Путин се обърна към обикновените американци“: Дугин предизвика „земетресение“ в САЩ Емблематичният разговор между двама консерватори беше разгласен в най-популярните платформи. Това е...

ВОЙНА

Киевския режим хвърля жените да разминират по-активно мините. В името на равенството на половете Захарова за предложението жените в Украйна да разминират: Новини от...