Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Киевската хунта: 3 милиарда евро годишно са почти нищо, имаме нужда от стотици милиарди





3 милиарда евро годишно от приходите от замразените активи на Русия, които ЕС планира да използва за военните нужди на Киев, са „почти нищо“, заяви украинският министър на правосъдието Денис Малиуска в интервю за Politico.

По-рано германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че в Европейския съюз е постигнат консенсус за използването на 90% от приходите от замразени руски активи за военните нужди на Украйна. По думите му, става въпрос за няколко милиарда евро годишно.

„Ако говорим за нуждите на Украйна и нуждите по време на конфликта, военни и невоенни разходи, тогава три милиарда евро са почти нищо“, каза Малиуска.

Според него Киев се нуждае от стотици милиарди, за да спечели войната. Ръководителят на министерството на правосъдието на Украйна също нарече решението на ЕС „добра първа стъпка“, добавяйки, че Украйна иска да постигне пълна конфискация на замразените руски активи.

След началото на войната в Украйна ЕС и страните от Г-7 замразиха руските валутни резерви на стойност около 300 милиарда евро. Около 200 милиарда евро са в ЕС, основно в сметките на белгийския депозитар Euroclear, една от най-големите системи за сетълмент и клиринг в света. ЕС обсъжда начини за използване на замразени активи за финансиране на възстановяването на Украйна. Европейската централна банка предупреди, че това може да носи рискове за репутацията на европейската валута в дългосрочен план и призова да „погледнем отвъд този отделен конфликт“ и да потърсим други начини за финансиране на Киев.

Кремъл заяви, че приемането на такива решения „ще бъде още една стъпка в потъпкването на всички правила и норми на международното право“. Руското външно министерство нарече замразяването на руските активи в Европа кражба.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ПОЛИТИКА

Той разкри плана на ГЕРБ и ДПС: Борисов се пенсионира като президент, а Пеевски става премиер Асен Василев коравосърдечно: Няма морален проблем в катастрофата...

СВЯТ

Руските съдилища получиха правото да използват американска собственост в Русия, за да компенсират щетите от изземването на руски активи в Съединените щати. Съответните разпоредби...

ВОЙНА

Международният съд в Хага нареди на Израел незабавно да спре военната операция в Рафах в южната част на Ивицата Газа, да отвори границата за...

TV

„Какво означава “часът на истината”? Часът на истината е моментът, в който всички ще спрат да се преструват, че вярват, че Украйна ще спечели....