Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СКАНДАЛ

Сбърканият инфантил Васил Терзиев сдава кметския стол заради маминото синче Бонев?





  • Лидерът на „Спаси София“ подвел градоначалника за скандалния ремонт край НДК с цел да го компрометир

Служители от столичната общинска администрация издават, че заради жесток конфликт и изгубено безвъзвратно доверие към общинския съветник и лидер на „Спаси София“ – маминото Борис Бонев, кметът на София – Васил Терзиев, е на път да хвърли оставката си като градоначалник.

През последните седмици напрежението между Терзиев и Бонев рязко е избуяло, а причина за подновеното търкане между двамата се крие в скандалната реорганизация на движението в района на НДК и разчертаните нови места за косо паркиране по бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, направени така, че шофьорите да спират назад – обратно на организацията при паркирането в района.

Оказва се, че Борис Бонев, заедно с приближения му заместник-кмет по транспорта Илиян Павлов, са излъгали кмета на. София за ремонта край НДК, давайки му фалшиво обещание,

че няма да стесняват платната за движение в идеалния център на столицата за сметка на велоалеи и нови паркоместа. Стартиралият внезапно в почивните дни около Великденските празници ремонт край НДК очаквано предизвика бурно негодувание, и то не само от живеещите в центъра, но и от стотици шофьори заради бруталните задръствания и настъпил апокалиптичен пътен хаос в района. Сред недоволните се оказа и кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков, който публично се извини на софиянци за сътвореното безумие с движението в центъра на София.

Скандалната реорганизация на движението край НДК може да предизвика и повдигане на обвинения срещу кмета на София – Васил Терзиев, макар той да не е пряко отговорен за създадения хаос. Оказва се, че Терзиев не е внесъл за съгласуване в отдел „Пътна полиция“ на СДВР проекта със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и допълнителните съоръжения на пътното платно, тъй като просто не е разполагал с него. Скиците са се пазели ревностно от Борис Бонев и зам.-кмета по транспорта Илиян Павлов, които са заподозрени, че умишлено са подложили динена кора на Терзиев.

„При липса на задължително съгласуване с МВР, което е залегнало в нормативен акт на Министерството на регионалното развитие и благоустройство, ремонтът на практика се води незаконен и прокуратурата има основание да повдигне обвинение срещу кмета Васил Терзиев за длъжностно престъпление. Реорганизацията е струвала над 1,2 милиона лева, което по закон се води щета в особено големи размери“, разкрива човек от близкото обкръжение на Васил Терзиев.

Из коридорите на Столична община се мълви за избухнал жесток словесен скандал между Терзиев и заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов, който отказал да си подаде поисканата му от кмета оставка. Борис Бонев стигнал по-далеч и си позволил да обяснява на кмета на София, че не било негова работа да се бърка в транспортната схема на столицата – за това си имало назначен заместник-кмет. Първите търкания между Васил Терзиев и Борис Бонев избухнаха още миналата есен, когато лидерът на „Спаси София“ се почувства излъган, че не е избран за председател на Столичния общински съвет. Впоследствие Бонев се провали и с организирането на коледната украса на София – негатив, който отново отиде при кмета Терзиев, както и с ремонта на ремонта на ремонта на жълтите павета.

Въпреки това Борис Бонев брани като опълченец протежето си заместник-кмет Илиян Павлов, който е част от „Спаси София“ и често взима еднолично решения по важни за столицата транспортни проекти.

Напрежението между Борис Бонев И Васил Терзиев е накарало милионера и основател на компанията „Телерик“ сериозно да обмисля възможността да сдаде доброволно кметския стол, както и да вярва на масово разпространяващата се в Столична община мълва, че Бонев умишлено го подлага с цел да го наследи на кметския стол. Амбициите на Борис Бонев да е кмет на столицата многократно бяха заявявани от него през последната петилетка, преди миналата пролет „Продължаваме промяната“ изненадващо да издигна Васил Терзиев за кандидат-кмет и Бонев и неговата „Спаси София“ да се влеят в широката дясна коалиция.

Според друг нашумял през последните седмици слух срещу Васил Терзиев имало и втори подаден сигнал за несъвместимост в Общинската столична избирателна комисия, според който кметът на София имал миноритарно дялово участие в две фирми, регистрирани в САЩ. Съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация Терзиев няма право да участва в търговски дружества един месец след като е заел кметския пост. Сигнал за участието на Терзиев като акционер в търговското дружество „Мадж.по“ ООД беше подаден още през декември м.г. в Общинската столична избирателна комисия, но от там не са се произнесли дали кметът е нарушил закона.

„Новият сигнал срещу Васил Терзиев е за негово дялово участие в други търговски дружества, развиващи дейност на територията на САЩ“, твърди източник запознат.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Може да харесате

АНАЛИЗИ

Току-що преминалите двойни избори са добра възможност да се направят множество анализи, обобщения и политически изводи за българската политическа система и функционирането на партиите....

ПОСЛЕДНИ

Николай Марков от изненадата “Величие” с първи коментар: Процентите ни са 17. Искаме си нашето Той се видя в новия парламент Николай Марков от...

ВОЙНА

Само за последните 45 дни американското ръководство е изпратило невероятно количество оръжия на терористите в Киев за подклаждане на войната, на стойност около 2...

EXPRESS TV

Саудитска Арабия, Китай и други страни тестват цифровите валути Саудитска Арабия се присъединява към трансграничната програма за цифрова валута на централната банка, доминирана от...