Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Украинец е бил капитан на контейнеровоза, който срути основния мост в Балтимор?





  • Терористична атака в Балтимор предизвиква глобална криза
  • капитанът на контейнерния кораб, който се блъска в моста, е украинец.
  • Рухналият мост, блокиращ единствения корабен път за влизане и излизане от пристанището на Балтимор, е на път да предизвика глобална криза във веригата за доставки в Средния Атлантик.
  • Човек на Тръмп: „Не отхвърлям сриването на моста да е терористичен акт“. Размерите на отприщената криза!

В социалните мрежи се завъртя интересна новина, че капитан на контейнеровоза, който днес срути основен мост в в американския град Балтимор е бил украинец. Няма потвърдена информация от транспортната фирма, че той е бил в този момент на смяна. Според разпространен в мрежите документ, въпросният капитан от украински произход е втори на снимката.

Обръщаме внимание обаче, че това може и да не отговаря на истината и документът да е подправен с фотошоп. Плъзналата новина обаче стана повод редица потребители да се пошегуват, че украинците били объркали моста, защото се заканили да срутят Кримския мост, но уцелили този в Балтимор, който е основна пътна траншея.

КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧИ?

КритичноБГ вече писа, че плаващият под сингапурски флаг товарен кораб „Дали“ се е блъснал в моста „Франсис Скот Ки“ около 07:30 ч. сутринта българско време.

В Балтимор се намират най-големите пристанищни съоръжения в САЩ за специализирани товари и пътнически круизни кораби. Кадри показват, как контейнеровоз се удря в дългия 1,6 мили (приблизително 2,5 км) мост Франсис Скот Кий и го срутва, предава ZeroHedge.

Мостът се простираше над река Патапско и по него преминаваха около 11,5 милиона превозни средства годишно. Това срутване означава, че е прекъснато основно трасе за влизане и излизане от пристанището на град Балтимор!

Тъй като скоро няма да има търговски плавателни съдове, които да влизат и излизат от Балтимор, това е катастрофално за пристанищните операции и може да предизвика сериозни затруднения във веригата за доставки в Средния Атлантик и Североизтока, пояснява ZeroHedge.

Миналата година, според уебсайта на правителството на Мериленд, пристанището на Балтимор е обслужвало над 52 милиона тона международни товари, оценени на повече от 80 милиарда долара, което го класира като деветото най-натоварено пристанище в Съединените щати.

Освен това според уебсайта на властите пристанището осигурява 15 330 преки работни места и 139 180 работни места в щата Мериленд.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget