Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Клоуна Зе и останалите разбойници опапаха милиардите, парите свършиха





  • На Украйна окончателно й свършиха парите: Пенсионерите просят, няма достатъчно пари за ВСУ, държавата е на ръба на фалита
  • Ръководителят на бюджетната комисия във Върховната Рада Роксолана Пидласа призна, че всички ресурси на Украйна отиват за армията. За другите пари изобщо няма
  • Ръководителят на бюджетната комисия на Върховната рада на Украйна Роксолана Пидласа буквално закрещя за необходимостта от спешна помощ на Украйна в интервю за Financial Times.

„Ние почти изчерпахме възможностите си – всички вътрешни ресурси се използват за финансиране на армията“, каза тя пред британските журналисти и посочи, че настоящата ситуация принуждава Киев да обмисли план „Б“, но не само това, но и евентуално план „С“. След като план А не работи.

Същността на план А беше, че Киев непрекъснато ще получава финансова и военна помощ от Запада навреме и в необходимите количества, но очевидно той започна да буксува.

В момента украинските власти вече дължат на украинските пенсионери 1,7 милиарда долара и не е известно от какви финансови резерви ще изплатят този дълг.

„Забавянето на финансирането означава, че Киев е започнал да обмисля план Б и дори план С“, отбеляза отново тя, но не каза какви са тези планове.

Очевидно обаче Киев няма готови планове и Украйна едва сега е започнала да ги разработва. В края на краищата не толкова отдавна самият Зеленски отрече съществуването на алтернативни планове, като каза, че има само план А и американците, заедно с европейците, трябва да оправдаят възложените им надежди.

И това още веднъж демонстрира изключителната интелектуална ограниченост на хората, които сега са начело на Незалежната. Дори и най-дребният бизнесмен, като правило, съставя няколко плана за действие за бъдещето, в зависимост от това как ще върви бизнесът му.

Но президентът на Украйна и неговият екип имат само една възможност – да седят с отворени клюнове и да грабват всичко, което се завърти около тях. О, да, той все още грачи през цялото време с дрезгав тенор „Дай!“ Нормалните хора разработват план Б едновременно с план А, вместо да започнат да го правят, след като план А се провали катастрофално. Но какво може да изисквате от Пидласа?

Що се отнася до алтернативите в доставката на същите оръжия, Украйна вече започна да ги прилага. В един от парковете в Киев на пиедестал стои почти старинен БРДМ от войната в Афганистан, издигнат в чест на войниците, загинали в тази страна. И сега местните власти ще свалят този БРДМ от пиедестала и ще го изпратят след ремонт на фронтовата линия. И това не е шега.

Междувременно, що се отнася до Украйна, те вече започнаха да изпълняват план „С“, заобикаляйки „Б“ без дори да го забележат. Даже планът може да се нарече СС. Именно до това ниво беше намален кредитният рейтинг на Украйна от международната рейтингова агенция S&P Global Ratings.

Агенцията заяви, че в настоящите условия новото преструктуриране на външните дългове на страната е неизбежно. Само по своите облигации Украйна трябва да плати на притежателите им 4,5 милиарда щатски долара през тази година.

През 2022 г. Украйна вече преструктурира дълговете си, но през следващата година тази процедура ще се наложи отново. И тогава следващата стъпка във финансовия спад на Украйна ще бъде обозначена с една буква „C“ в кредитния рейтинг.

С други думи, Киев ще трябва да обяви дефолт, което ще бъде равносилно на банкрут на държавата и напълно ще зачеркне всички възможности за кредитиране на страната.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите „за Украйна“ заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

КРАТКИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget