Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Лавров за потреса от интервюто на Карлсън с Путин сред западания елит





Интервюто на руския президент Владимир Путин с американския журналист Тъкър Карлсън беше посрещнато с раздразнение от западните елити, защото разкри истината, която те крият от своите избиратели. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на министерската среща на Групата на двадесетте (Г-20) в Рио де Жанейро, предава ТАСС.

„Спомнете си с какъв потрес бе посрещнато на Запад интервюто на руския президент Владимир Путин с Тъкър Карлсън, в което се излага истината, която западните елити крият от своите избиратели„, заявява Лавров.

В този контекст той обръща внимание на факта, че Западът често прибягва до двойни стандарти, лицемерие и откровени лъжи, жертвайки дипломатическите методи за мирно уреждане на спорове в полза на силовото противопоставяне, „хибридните войни“, тоталната конфронтация и желанието да нанесе стратегическо поражение на съперника.

„Обективният процес на формиране на многополюсен световен ред, основан на самодостатъчни държави и региони, среща сериозна съпротива. По инициатива на Запада се подкопават основните основи на международното общуване“, отбелязва Лавров.

„Нарушават се универсалните норми на правото и принципите на Хартата на ООН, включително суверенната равнопоставеност на държавите, ненамесата във вътрешните работи и самоопределението на народите„, посочва руският външен министър.

Ръководителят на руското външно министерство подчертава, че тази западна политика се основава на неоколониализма и „желанието под прикритието на „красиви“ лозунги да се постигне господство в политическата, икономическата и хуманитарната сфера“.

„Вместо центрирана към ООН архитектура се насърчават тесни блокови съюзи, затворени клубове, задкулисни „най-добри практики“, „достоверни научни доказателства“ и псевдодемократични ценности“, продължава Лавров.

„Извършва се изкуствено разделение на света на приятели и врагове, „цъфтяща градина” и „джунгла”. По неясни критерии страните изведнъж се обявяват или за демокрации, или за диктатури. Ето как изглеждат на практика прословутите „правила“, които Западът налага на мястото на международното право“, добавя той.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ИМОТИ

Някои пък правят компромис с малко жилище, за да имат собствен дом Заради високите цени на имотите много хора са готови да купят жилище...

СВЯТ

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на пръста си Ще започна...

СВЯТ

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да съживи севернокорейската икономика“, наскоро...

АНАЛИЗИ

„Даваме 48 часа, за да напуснете града“. Оперативна група „Север“ се готви за голям поход Съединените щати възобновиха доставките на оръжие и боеприпаси за...