Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Обединените фашисти обсъждат създаванети на нова империалистка структура





Обединения фашизъм, обсъжда създаването на алтернатива на НАТО

Правителствата на държавите от ЕС се подготвят за евентуалната победа на бившия американски президент Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ през ноември и обсъждат създаването на структури, които биха могли да допълнят или да послужат като алтернатива на Северноатлантическия алианс, коментира „Вашингтон Пост“.

Тръмп предизвика скандал в страните-членки на НАТО, като заяви, че Европа трябва да плати на Украйна точно толкова, колкото са платили и САЩ досега. Кандидатът за президент на САЩ също предупреди, че Америка няма да защитава държави-членки, които не плащат достатъчно за отбрана, толкова, колкото искат САЩ.

Редица европейски лидери припомниха чл. 5 от договора за колективна отбрана на НАТО, включително българският военен министър Тодор Тагарев, вярвайки че в случай на нападение на някой от членовете всички останали членки ще спазят договора и ще го защитят.

Тръмп обаче показа, че има различно мнение и че САЩ „ще приканят“ Европа да плаща за сигурността си. Малко след изказаването му президентът на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви, че в следващия състав на Европейската комисия след Евроизборите през юни трябва да има отделен еврокомисар по отбраната на блока.

„От месеци насам Европа наблюдава американската политика, вцепенена от ужас, виждайки слабостта на президента Байдън, според социологическите проучвания, и се страхува от връщане към дните, когато Тръмп заплашваше трансатлантическите отношения, които й позволиха да процъфтява под американския чадър за сигурност“, коментира „Вашингтон Пост“.

„Когато бившият и може би бъдещ лидер на „свободния свят“ казва, че спокойно ще гледа как Русия атакува съюзниците от НАТО, трябва да преосмислим какъв може да бъде ангажиментът на САЩ към Европа и Украйна. Надяваме се на най-доброто, но трябва да се подготвим за най-лошото“, коментира един от източниците на вестника измежду представителите на ЕС.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В дните след изказването на Тръмп служители на ЕС в частни разговори са обсъдили създаването на обхващащо континента „допълнение“ на НАТО, което ще работи заедно със САЩ, но може да послужи и като надеждна алтернатива, ако уверенията на САЩ бъдат оттеглени.

Според изданието „тези консултации затънаха в обичайните спорове“:

„Франция и Германия не могат да се споразумеят кой ще плаща сметките. Източна Европа не се доверява напълно на Западна Европа да отговори на заплахите от Русия. И не е ясно как ще изградят ядрен щит на континента, а дори и да го направят, той ще отстъпи на арсенала на Русия в най-лошия сценарий на ядрена война“.

Политици с дядовци фашисти

Според статията ръководството на страните от ЕС е „разтревожено и възмутено“, че Тръмп уж „флиртува с Русия“ и прави „безотговорни“ изявления за НАТО. В статията се казва, че много от служителите на ЕС са „загрижени за съдбата на американската помощ за Украйна“ в случай на победа на републиканеца Тръмп.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

ИМОТИ

Някои пък правят компромис с малко жилище, за да имат собствен дом Заради високите цени на имотите много хора са готови да купят жилище...

СВЯТ

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на пръста си Ще започна...

СВЯТ

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да съживи севернокорейската икономика“, наскоро...

АНАЛИЗИ

„Даваме 48 часа, за да напуснете града“. Оперативна група „Север“ се готви за голям поход Съединените щати възобновиха доставките на оръжие и боеприпаси за...