Connect with us

Hi, what are you looking for?

Вестник ЗОРАВестник ЗОРА

СВЯТ

Задължиха Зе и Макрон да подписват някакви споразумения за дружба





  • Задължиха наркомана Зе и болния некрофил Макрон да подписват някакви споразумения за дружба
  • Макрон и Зеленски се врекоха в дружба за десетилетка. Финансово обвързано е

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му колега Владимир Зеленски подписаха споразумение за взаимна сигурност в петък вечерта в Елисейския дворец в Париж, пише Интерфакс.

„Нашият ангажимент за подкрепа на Украйна няма да отслабне. Това е самата същност на споразумението, което сключихме за период от 10 години и което ще остане валидно, докато Украйна се присъедини към НАТО.

Като част от това споразумение Франция се ангажира да предостави допълнителни военна помощ от 3 милиарда евро през 2024 г. Това е след 1,7 милиарда през 2022 г. и 2,1 милиарда през 2023 г.“, каза френският президент.

Макрон каза, че Франция ще предостави многостранна подкрепа, включително доставка на военно оборудване, сътрудничество в областта на отбранителната промишленост в развитието на съвместно производство, обучение на персонал и разузнаване.

„Ние инвестираме в сигурността на Европа, в укрепването на европейската индустриална, технологична и отбранителна база. Това вече е много. Но сме решени да направим още повече“, каза френският президент.

Той каза, че ще посети Украйна през първата половина на март.

По-рано, подобен договор Зеленски сключи между Украйна и Германия с канцлера Олаф Шолц. И там се говори за 10 години сътрудничество.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Може да харесате

СКАНДАЛ

Социалната мрежа масово премахва неудобни публикации за дясната коалиция Приятел във ФБ ми пише, че новина от Критично, която е публикувал на 30 април,...

СЕНЗАЦИЯ

Как киро и Лена излъгаха държавата, а Венеция стана…Кирил В рамките на няколко дни през май 2021 г. Кирил Петков е прехвърлил на Мартин...

ИМОТИ

Някои пък правят компромис с малко жилище, за да имат собствен дом Заради високите цени на имотите много хора са готови да купят жилище...

СВЯТ

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на пръста си Ще започна...